Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-boss: Derfor kan vi spille i juni, selv om EM-holdene ikke kan

Udsættelsen af EM åbner en hel måned mere til at afvikle de national fodboldligaer. Men hvordan kan man spille fodbold i Superligaen, hvis man ikke kan i EM-regi? Divisionsforeningens turneringschef giver sit svar her.

De fleste steder vakte det forståelse, at UEFA i tirsdags udsatte EM-slutrunden. Hos Divisionsforeningen skabte det også fornyet optimisme. For udsættelsen var en håndrækning til dem, der har ansvaret for at afvikle Superligaen.

Med EM af vejen har Superliga-klubberne simpelthen over end en måned mere at gøre godt med, når de skal presse sæsonens resterende spillerunder ind i et fortættet kampprogram. Det kan være forskellen på, om det lykkes eller ej.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at få spillet alle kampe. Det er faktisk det, vi bruger al vores tid på. Vi har fået lidt hjælp, hvis man må bruge det ord, da EM er udsat. Det ser jeg som en mulig stor hjælp. Især til de to øverste rækker i Danmark. Det har udvidet mulighedsspektret for at få spillet det hele færdigt. Det er det, vi arbejder ud fra, siger Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen, til tipsbladet.dk.

Det forudsætter selvfølgelig stadig, at coronavirussen er så meget på tilbagetog, at myndighederne åbner op for fodboldkampe. Men hvordan kan det være, at man godt kan spille Superliga-fodbold, men ikke EM-fodbold i juni?

Læs også:Klubberne er uenige: Én mand kan ende med at udpege nedrykkere

- UEFA har ikke sagt, at man ikke kan spille fodbold fra den 12. juni til den 12. juli. Det er på grund af den usikre situation, landegrænser er lukkede, og det er jo et sammenrend af rejsende mennesker fra hele verden, der kommer til EM-slutrunden. Det er derfor, de har udsat den. Det er mit indtryk i hvert fald, siger Ebbesen.

- Den forskel, jeg ser til Superligaen og andre af vores turneringer, er, at det ikke er alle mulige rejsende, der kommer fra hele verden for at se Superliga. Slet ikke, hvis grænserne er lukkede. Det er et internt forehavende i Danmark. Det kan sagtens være forskellen på, at man kan spille nationale ligakampe, selv om man ikke synes, man kan spille en stor, international sluturunde.

Dertil kommer, siger Ebbesen, at EM-slutrunden er en supertanker af et arrangement. Når den først er sat i vandet, er den svært at manøvrere over på en anden kurs. Superligaen består til gengæld af en række små joller, som man lettere kan bremse, sætte i gang igen eller styre uden om forhindringer.

- EM er den altoverskyggende store begivenhed, der varer i en hel måned, mens andre ting - lige fra Champions League til vores Superliga - består af mange enkeltstående begivenheder, hvor man nogle gange kan skubbe tingene og vente en runde eller udsætte én kamp og spille andre. Alle de der ting kan man ikke med en EM-slutrunde, siger Peter Ebbesen.

Læs også:10 danske klubber protesterer nu mod sæson-afslutningen

Turneringschefen nævner desuden det forhold, at det er lettere at planlægge sig ud af Superliga-sæsonen, for der er flere bekendte faktorer.

- Der er også den forskel, at i en national turnerings planlægning kender man de stadioner, der skal spilles på i hver runde. I EM starter man med et puljespil, hvor man ved, at der er tre kampe i København og så videre. Derefter ved man ikke, hvor alle de der fans og landshold skal rejse hen, hvis de går videre.

- Så alene alle de ubekendte, der er i en slutrunde, er svært at håndtere, mens det er nemmere i en national liga. Man kender stadioner, spillestederne, det hele, siger Ebbesen.

Divisionsforeningen suspenderede forleden Superligaen på ubestemt tid. Men målet er altså at spille ligaen færdig i løbet af foråret eller forsommeren.

Læs også:Randers FC's navn skiller sig ud i klagebrev: Det er et princip

Læs også:Ekspert: Vi må forholde os til, at Superligaen måske ikke bliver spillet færdig

Læs også:Klubber vil søge penge hos regeringen: Kan betyde, vi ikke drejer nøglen om