Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Bliver OB hægtet af som de første?

Tipsbladet.dk zoomer ind på 22. spillerunde i Superligaen.

Endnu en Superliga-runde står for døren, og denne gang må man krydse fingre for, at alle hold kommer i kamp modsat premiererunden, hvor to opgør i første omgang måtte udskydes på grund af det danske vintervejr. 

Den kommende runde byder blandt andet på en række vigtige slag i top seks-ræset, og derudover skal FC København igen på besøg hos et bundhold - det gik som bekendt ikke så godt senest.

Tipsbladet.dk ser her nærmere på nogle af de spørgsmål, vi ser mest frem til at få besvaret i 22. spillerunde.

Bliver OB hægtet af som de første? 

Kappestriden om top seks bliver et udskilningsløb, og OB kan nærmest blive hægtet af i denne runde. 

Jakob Michelsens mandskab møder Randers FC, der er én af de direkte konkurrenter, og et nederlag vil være fatalt. Det vil sende kronjyderne seks point foran, og så skal man jo huske på, at Randers har en kamp i baghånden.

Hvis FC Nordsjælland og AaB også holder hjemmebanen, ser løbet ud til at være kørt for OB.

Det er med andre ord noget af en skæbnekamp for det fynske mandskab, der kom dårligt fra start med et nederlag på hjemmebane til Brøndby IF i premieren.

Hvem kan fastholde momentum?

Hvis man kan tale om to hold, der tankede selvtillid i Superliga-premieren, var det FC Nordsjælland og SønderjyskE.

Sidstnævnte havde et dårligt efterår, men så friske og ærgerrige ud mod Hobro IK, hvor det blev til en 3-1-sejr. Glen Riddersholm og co. havde hårdt brug for en succesoplevelse, og den kom altså allerede i runde et.

FC Nordsjælland leverede en decideret magtdemonstration mod AC Horsens og spillede Bo Henriksens tropper helt ud af kunstgræsset i Farum. 6-0 vandt det unge mandskab.

Søndag mødes netop FCN og SønderjyskE i dagens første Superliga-kamp, og det skal blive spændende at se, hvem der kan fastholde momentum. SønderjyskE kan med en sejr lægge betydelig afstand til bunden, mens FC Nordsjælland kan etablere sig i top seks.

Kan Brøndby gentage succesen på udebane?

Der var mange bange anelser på vegne af Brøndby IF før premieren mod OB. Hvordan skulle det dog gå de blå-gule, der i transfervinduet sagde farvel til Johan Larsson, Hany Mukhtar, Dominik Kaiser og Kamil Wilczek uden at hente afløsere?

Det gik aldeles udmærket.

Brøndby vandt 2-0 i en svær udekamp mod OB, og der var lovende takter fra spillere som Anis Ben Slimane, Lasse Vigen og Andreas Maxsø. Nu skal Niels Frederiksens mandskab se, om de kan følge trop i endnu en svær udekamp.

AaB kom ligeledes godt fra land med en pligtsejr over Silkeborg IF, men søndag er nordjyderne hæmmede i den forstand, at den dobbelte målscorer Kasper Kusk afsoner karantæne efter en tåbelig advarsel i premieren. 

Det plejer at være underholdende, når AaB og Brøndby IF tørner sammen, og det skal det helt sikkert også nok blive søndag aften. 

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - SønderjyskE

Læs også:Braithwaite til Barcelona: Her er 10 af historiens mærkeligste danske transfers

Læs også:Endnu et overskud: AGF tjener millioner på ny

Læs også:Pieros Sotiriou har bestået lægetjek og underskrevet aftale med Astana

Læs også:Silkeborg-boss: Vi er på jagt efter 100 millioner kroner