Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Tidligere AaB-spiller skifter til Qatar: Skal spille for sin 18. klub

Kayke, som tilbragte to et halvt år i AaB, har fundet ny klub. Igen. Det er nummer 18 i brasilianerens karriere. Denne gang går turen til Qatar.

Hvis man kalder en oversigt over Kaykes fodboldkarriere frem, kan den dårligt være på skærmen. For listen over klubber er lang, og nu har den tidligere AaB'er tilføjet endnu en: Qatar Sports Club.

Brasilianeren nåede således kun omkring et halvt år i Goiás Esporte Clube i hjemlandet, inden han skiftede til Qatar. Det er der nu ikke noget usædvanligt i. Kayke har været professionel i 13 år, og Qatar Sports Club er hans 18. klub i karrieren. Nogle har han endda været i flere af flere omgange, så antallet af klubskifter er endnu højere.

Læs også:Hits fra 2015: Farvel til samba i Superligaen

Den nu 31-årige angriber kom til AaB i foråret 2011 og skiftede i sommeren samme år til klubben på permanent basis. Der blev han i yderligere to år. Dermed er AaB med i alt to et halvt år en af de klubber, Kayke har tilbragt allerlængst tid i. Kun barndomsklubben Flamengo overgår hans AaB-tid.

Kayke, der i Danmark også gik under navnet Kayke Rodrigues, men selv anvender Kayke Moreno på sine sociale medier, spillede i alt 32 Superliga-kampe. Han nåede at score 6 mål, inden han i 2013 skiftede AaB ud med Paraná Clube i Brasilien.

Læs også:Gaarde: Truppen er stærkere

Han har desuden været vidt omkring i sin karriere og optrådt i både hjemlandet, Danmark, Norge, Sverige, Japan Portugal og nu altså Qatar.

Kayke har dog et stykke op til verdensrekorden for flest professionelle fodboldklubber på cv'et. I 2018 anerkendte Guinness World Records den tidligere uruguayske landsholdsspiller Sebastian Abreu som spilleren med den rekord. Han rundede i begyndelsen af det år 26 klubber.

Læs også:AaB før lukketid: Håber på status quo

Læs også:Helenius: Egoist på den rigtige måde