Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Her er Brøndby IF's reaktion efter hård straf

Brøndby IF har via Ole Palmå meldt ud efter den hårde straf.

Brøndby IF får ingen tilskuere med til de resterende udekampe i Superligaen - der er tale om tre styks - ligesom en pokalkamp mod Aarhus Fremad også bliver uden BIF-supportere.

Det skyldes, at man har fået en historisk hård straf af Fodboldens Disciplinærinstans, der efter ballade i flere kampe har dømt klubben hårdt.

Det var en udekamp mod Viborg FF, der har fået bægeret til at flyde over, og udover fratagelsen af fans til udekampe har klubben fået en bøde på 400.000 kroner.

Bødestraffen kan appelleres, det kan fratagelsen af fans til udekampe ikke.

BIF-direktør Ole Palmå reagerer nu på den hårde straf.

- For alle os der har Brøndby IF i hjertet er dette øjeblik et af de absolutte lavpunkter i vores fælles historie. De få har ødelagt det for alle os andre. For medfans. For spillerne. Opførslen fra en gruppe af individer betyder nu, at medfans og klubben bliver voldsomt straffet. Klubben, spillerne og medfans har gentagne gange været ude med klokkeklare udmeldinger om, at sådan opførsel må og skal stoppe, men desværre har man sat sig selv over klubben. Klubben appellerer derfor til selvransagelse i dele af det aktive fanmiljø, siger Ole Palmå til klubbens hjemmeside og forklarer:

- Vi har aldrig givet så mange karantæner, vi har aldrig annulleret så mange sæsonkort, vi har aldrig haft så mange sikkerhedsinitiativer, og vi har aldrig brugt så mange penge på sikkerhed, ligesom vi netop har afsluttet et forløb med Justitsministeriet, hvor vi nu har identificeret en række konkrete værktøjer, der skal hjælpe med at stoppe den groteske opførsel, som intet har med fodbold at gøre. Derudover, så afsøger vi nu muligheden sammen med vores advokater om at gøre de ansvarlige ballademagere økonomisk ansvarlige for de bøder, vi modtager.

Den sidste del er altså interessant - BIF vil forsøge at få ballademagerne stillet til ansvar, så det er dem, ikke klubben, der må tage regningen.