• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Vild milliongevinst kan være på vej til FCM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland kan score svimlende milliongevinst på én af klubbens tidligere spillere, som vel at mærke havde et skuffende ophold på Heden.

Af Ole Hoffskov

Artem Dovbyk blev aldrig en succes i FC Midtjylland, men de gæve købmænd fra Heden ser ud til at have gjort en sand genistreg i forbindelse med angriberens exit i sommeren 2020.

Dengang lod FC Midtjylland Artem Dovbyk gå for småpenge til SK-Dnipro 1, og handlen skete på bagkant af et lejeophold i Sønderjyske, som heller ikke var specielt vellykket, men FCM fik alligevel flettet ind i aftalen, at de skal have 50 procent af en fremtidig transfer - det har Artem Dovbyk selv fortalt.

Den manøvre kan sikre FC Midtjylland et kæmpe millionbeløb i nærmeste fremtid, for siden afskeden i Danmark har 25-årige Artem Dovbyk haft enorm succes.

I denne sæson bliver han topscorer i Ukraine for anden sæson i træk, og han har med sine foreløbig 24 kasser scoret dobbelt så mange mål som nummer to på topscorerlisten. Artem Dovbyk har også scoret fem mål i syv Conference League-kampe, og på Ukraines landshold scorer han ligeledes flittigt.

Nu melder ukrainske medier, at Artem Dovbyk er tæt på at forlænge sin kontrakt med SK-Dnipro 1, og det er angriberens ønske, fordi han gerne vil have, at klubben skal tjene mange penge på ham ved et salg. 

SK-Dnipro 1 har angiveligt sat et prisskilt på 112 millioner kroner på ryggen af Artem Dovbyk, og får klubben det beløb i kassen, er FC Midtjylland altså berettiget til godt 55 millioner - og det er altså for en angriber, der blot scorede et enkelt mål i FCM-trøjen.

Torino, Club Brugge og Galatasaray er blandt de klubber, der har været sat i forbindelse med Artem Dovbyk.