Video : Tipsbladet
VM

PC hylder Danmark-modstander: Det er undervurderet

FC Københavns sportschef har et blødt punkt for australsk fodbold.

Gennem 2010'erne og frem til i dag er man begyndt at se endnu flere australiere i dansk topfodbold, og én mand har særligt været central i denne udvikling; FC Københavns nuværende sportschef Peter 'PC' Christiansen. 

I 2011 da han var head scout i Randers, tog han til Australien for første gang, og det var en tur som åbnede hans øjne, og som siden har dannet grobund for, at han har hentet australske spillere i samtlige af de klubber, han har været sportschef i. 

- Jeg synes, at talentmassen i Australien som helhed er undervurderet, når os europæere kigger den vej. Jeg synes, der er en masse talent dernede, fortæller 'PC' i et interview med The Guardian

Tilbage i 2011 fik Peter Christiansen adgang til markedet i Australien, som han kalder for et nichemarked, hvilket ifølge ham gav ham en fordel over for de større klubber. Hans første australske handel kom dog først i 2015, da han hentede Mustafa Amini til Randers. 

- Det kickstartede det hele. Jeg har ikke haft en eneste dårlig oplevelse i forhold til spillere eller medarbejdere fra Australien, siger 'PC', som beskriver australiernes kerneværdier som hårdtarbejdende, intelligente og professionelle spillere. 

Det er dog afgørende for australsk fodbolds fremtid, at de kan levere på den største scene, og såfremt de får point mod Danmark på onsdag og går videre til knockoutkampene ved VM, så vil dette kunne gøre en enorm forskel. 

- Jeg tror, at det australske landshold har et stort ansvar for at gøre det godt, for det er også unge talenters fremtid, som er på spil. Hvis Socceroos gør det godt til VM, så vil australsk fodbold få mere anerkendelse i Europa, lyder det fra FCK-chefen, som stadig den dag i dag har et øje på det australske marked. 

Det kom særligt til udtryk, da FC København i sommer hentede Mathew Ryan, der er landsholdsanfører. Derudover har man også tilknyttet Andrew Clark som fysisk træner, og han kom til fra en stilling på Australiens landshold.