FCK buldrer videre i Superligaen

Cesar Santin noterede sig for to mål og Andreas Cornelius for et, da FCK med en forrygende 2. halvleg sendte AGF tilbage til Aarhus med 3-0.

FC København var i fuld kontrol, da de fortsatte den flotte sæsonstart med at slå AGF sikkert i Parken. En målløs første halvleg med flere gode københavnske chancer, blev afløst af to mål til FC København, der vandt 3-0 og gensatte sig på Superligaens førsteplads.

Det var en første halvleg domineret af det københavnske af de to gange "Byens Hold". FC København ville have bolden og fik lov at have det af gæsterne fra AGF. Det udmøntede sig ganske naturligt i flere gode chancer til 'Løverne'.

Den første var dog til en sjælden en til gæsterne, da Søren Bergs afslutning efter en halvclearet dødbold blev afrettet af Aron Johannson, men Johan Wiland diskede op med en flot refleksredning. Den mulighed blev minuttet efter vekslet til en FCK-chance. Andreas Cornelius sparket et hårdt, fladt indlæg ind mod Steffen Rasmussen, der skidt fik puffet bolden væk. Bolanos nåede dog aldrig frem til riposten.

AGF's georgiske angriber Devdariani havde generelt en skidt første halvleg, hvor ikke meget lykkedes, og den kunne have kulmineret i et selvmål, da angriberen næsten snublede i et Cornelius-hovedstød og ramte stolpen. AGF havde det held, som FC København også havde i midtugens Champions League-kvalifikationssejr over Club Brügge. Og bolden kunne sparkes væk.

FC København-angrebene fortsatte med at buldre mod det aarhusianske mål. Bolanos kunne være blevet kampens første målscorer, men hans lob og akrobatiske halvflugter blev aldrig rigtig farlig. Bolanos havde generelt problemer i de kampafgørende aktioner. Et flot kontraangreb løb ud i sandet med costaricanerens dårlige berøring senere i 1. halvleg.

Hvad 1. halvleg manglede, havde anden halvdel af kampen. Mål. Og det første var et af dem, der vil blive taget med i målkavalkader efter sæsonen. Bolanos, der havde problemer med selv at befinde sig i målfarlige positioner, kunne i stedet iscenesætte. Costaricanerens højre fod gravede ind under bolden og lobbede Cesar Santin fri. Brasilianeren tøvede ikke, kastede sig frem i bolden og prikkede den over Steffen Rasmussen. 1-0.

Det var efter AGF's bedste forsøg i kampen. En lumsk Søren Berg-afslutning med venstre, der blev tippet til hjørne af Wilands svenske negle.

I stedet var det FCK foran 1-0, og med en halv time igen lukkede unge Cornelius reelt kampen, da han trak tilbage i banen og uden for feltet udplacerede Steffen Rasmussen med en følt venstre inderside. Hans fjerde mål i de fem første Superliga-kampe.

Hjemmeholdet kunne være kommet yderligere foran, da en AGF-hånd gav straffespark. Santins klassiske, nølende tilløb gav dog ikke held denne gang, og sparket ramte på overliggeren.

Ti minutter før tid fik Cesar Santin revanche for sit brændte straffespark. Cornelius blev nedlagt i feltet, og så eksekverede brasilianeren sikkert på det efterfølgende straffespark til 3-0.

FCK fik flere chancer, som AGF åbnede op bagtil, men det udmøntede sig ikke i flere mål.