Glad David Nielsen: Har arbejdet med kniven for struben
Illustration
Superliga

Glad David Nielsen: Har arbejdet med kniven for struben

David Nielsen er glad for, at hans aftale med Strømsgodset nu er blevet permanent.

David Nielsen har i dag onsdag fået forlænget sin kontrakt med den norske mesterklub Strømsgodset, så han nu kan kalde sig fastansat cheftræner med en aftale frem til udgangen af 2017.

Den danske træner har dermed fået ro på fremtiden efter en midlertidig ansættelse i klubben, og han glæder sig over, at der nu er klarhed over karrieren.

- I fodbold handler det om at få chancen og gribe den. Det er godt at få det på plads. Det har været en god proces, og det er godt, at det er landet nu, så vi kan koncentrere os om fremtiden, siger David Nielsen til tipsbladet.dk.

David Nielsen kan nu arbejde målrettet og langsigtet i Strømsgodset, hvor det er planen, at han de næste år skal være klubbens cheftræner.

- Det er vigtigt i forhold til det arbejde, der skal gøres. Jeg har arbejdet med kniven for struben indtil nu, og det har været lærerigt. Som træner bliver man hele tiden målt og vejet, men hvis man gør det godt, får man også arbejde. Personligt er det godt for mig, men fra første dag har jeg arbejdet som om, at jeg skulle være her i lang tid. Det skal man, ellers fungerer det ikke, siger David Nielsen.

Det er ikke længe siden, at David Nielsen var træner i den upåagtede klub Nest-Sotra fra den tredjebedste række, men nu er han altså permanent cheftræner for den norske mesterklub Strømsgodset. Det er gået hurtigt for Nielsen, og han glæder sig over karrierespringet.

- Det er vigtigt. Jeg ved, at det går hurtigt i den her verden, men det er sket på baggrund af det arbejde, jeg har lavet. Man måles på resultaterne og hvad man kan. Engang kunne man få et job, hvis man kendte de rigtige mennesker, men den tid er ovre. Fodboldklubber er store koncerner, og rekrutteringsprocessen er på højt niveau - også her i Strømsgodset. Jeg har hele tiden været klar til det, og derfor er det godt for mig.

Nu venter først og fremmest en sæsonafslutning i Norge, hvor Strømsgodset lige nu er nummer tre i Tippeligaen. David Nielsen forventer, at klubben fortsat skal være en del af den norske top.

- Vi skal fortsætte med at få gode resultater og være med i toppen. Vi er i en proces, hvor sidste sæsons guldhold er blevet skilt ad, hvor træneren er blevet solgt, og hvor alt er væk. Det er vigtigt for os at beholde vores position som tophold i Norge. Det skal vi fortsætte med, og vi har en ung og spændende trup, siger David Nielsen.

Strømsgodsets næste kamp i Tippeligaen er mod Odd Ballklub, der ligger nummer to i tabellen med ét point mere end Nielsens Strømsgodset.