Sviatchenko: Det har været learning by mistaking
Illustration
Superliga

Sviatchenko: Det har været learning by mistaking

FC Midtjylland-holdet har indset, at der er masser af kvalitet i klubben, fortæller Erik Sviatchenko, der har det fint med favoritværdighed. De unge spillere har samtidig fået en masse erfaring fra tidligere sæsoner.

I sidste sæson lignede FC Midtjylland ved vintertid en oplagt guldvinder efter et stærkt efterår, men klubben fra Heden havde et knap så godt forår, og så kunne de senere danske mestre fra AaB overhale Erik Sviatchenko og resten af klubben inden om. Sidste år var klubben ikke meget for at tale topplacering, medaljer og guld, og selv om guldsnakken er gemt væk, så er man i FCM godt klar over, at truppen er stærk og blandt favoritterne til en topplacering.

- Vi er gode, og det var vi faktisk lidt i tvivl om sidste sæson. Vi har ligesom fået smag for, at vi er et godt hold, og at vi er topkandidater. Vi ved godt, at vi i mange kampe kommer til at tage favoritværdigheden på os, og det har vi godt med. Vi er jo heller ikke være interesseret i at være i OB's sted - det har vi lidt prøvet. De sidste år er vi gået gennem mange ting, hvor vi blandt andet har kæmpet mod nedrykning og senest vundet bronze. Det har været learning by mistaking. Jeg ser det sådan, at vi er i gang med at bygge på for alvor nu, siger Erik Sviatchenko til tipsbladet.dk og forklarer:

- Vi har en rigtig stærk trup med nogle dygtige, unge spillere, der allerede har fået masser af kampe og erfaring. Et godt eksempel er en fyr som Andre (Rømer, red.). Han er kommet ind på backen og gør det godt og stabilt. Han har fået mere ro, og han viste mod FC Vestsjælland, at han også har ro i sit spil ved at tæmme bolden med brystet til vores målmand. Det er sådan nogle småting, jeg bemærker. Sylvester (Igboun, red.) har tidligere skullet bruge 100 afslutninger på at lave et mål, nu scorer han jo nærmest hver gang, han afslutter. Der er mange af vores spillere, der har taget et skridt op og har fundet ud af, at vi er et godt hold, og at vi er bedre end subtoppen.

Erik Sviatchenko har selv i en alder af blot 22 år 87 kampe i Superligaen på cv'et, og han peger på, at den erfaring kunne ses i søndags, hvor FC Midtjylland vandt med 1-0 over FC Vestsjælland på et mål af Sylvester Igboun 10 minutter før tid.

- Jeg tror, vi ubevidst er blevet lidt klogere efter et lidt skidt forår. Mod FC Vestsjælland var der en fornemmelse af, at hele truppen havde været i situationen før. I foråret spillede vi 2-2 med dem og lavede blandt andet selvmål, i søndags var der ro på det, og vi blev ved med at være tålmodige, selv om vi ikke fik målet før til sidst. Det viser, at vi er blevet klogere og mere koncentreret, siger Erik Sviatchenko.

Den 22-årige centerback er i øjeblikket placeret som topholdet i Superligaen med 21 point for ni kampe. Erik Sviatchenko fik selv de første 90 minutter i benene i denne sæson, den stærke forsvarsspiller sad ude det meste af foråret med en ankelskade.

Fredag møder topholdet oprykkerne og overraskelsen fra Hobro.