Silkeborg præsenterer millionunderskud
Foto: Ernst van Norde/Polfoto
Superliga

Silkeborg præsenterer millionunderskud

Superligaens bundhold havde i 2014 et underskud på 2,5 millioner kroner før skat. Det skyldes svigtende indtægter, lyder det fra klubben.

Silkeborg IF har fået en udmærket start på foråret med syv point for fem kampe, men efter et rædderligt efterår i Superligaen, hvor det ikke lykkedes at vinde en fodboldkamp i Superligaen, ser det mere end svært ud for Silkeborg, hvis klubben skal redde sig.

Det dårlige efterår har også sat sine spor på økonomien, for Silkeborg IF Invest A/S - selskabet bag SIF - har tirsdag præsenteret sit regnskab, og her præsenterer klubben et underskud på 2,5 millioner kroner før skat for 2014.

I en pressemeddelelse forklarer SIF, at resultatet er utilfredsstillende, og at millionunderskuddet skyldes svigtende indtægter - dels tv-indtægter på grund af de dårlige resultater på banen, dels sponsorindtægter. Det er samtidig 4,4 millioner kroner dårligere end året før.

- Underskuddet på 2,5 mio. kr. før skat er klart utilfredsstillende. Vi er nødt til at generere overskud for bl.a. at kunne afdrage på prioritetsgælden i Papirfabrikken, siger adm. direktør i Silkeborg IF Invest A/S Kent Madsen i pressemeddelelsen.

Silkeborgs fodboldforretning var en stor underskudforretning, hvor klubben havde et underskud på godt og vel 17 millioner kroner, mens ejendommen Papirfabrikken lavede et overskud på 14,4 millioner kroner - og altså gjorde det samlede underskud for Silkeborg IF Invest A/S mindre.

Forventningen til 2015 er et overskud på mellem nul og fire millioner kroner, lyder det i pressemeddelelsen.