FCM afholder generalforsamling: Vil låne 60 millioner af Matthew Benham
Superliga

FCM afholder generalforsamling: Vil låne 60 millioner af Matthew Benham

De danske mestre forsøger at få mere kapital i klubkassen og vil nu låne 60 millioner kroner af den engelske ejer Matthew Benham.

Tidligere fredag præsenterede FC Midtjylland sit regnskab for året 2014/2015, og her var det blodrøde tal, klubben kunne fremvise. 64,7 millioner kroner er, hvad underskuddet lyder på, og det får FC Midtjylland til at indhente kapital.

Klubben afholder generalforsamling den 29. november. På generalforsamlingen er blandt andet et punkt om optagelse af lån. Klubben vil nemlig låne penge af ejer Matthew Benham, og det er ikke så lidt, FCM vil have i kassen. Op mod 60 millioner kroner skal den engelske rigmand være klar til at smide i FC Midtjylland, fremgår det af en meddelelse på klubbens hjemmeside. De 60 millioner kroner bliver mod udstedelse af obligationer, der kan udstedes til unoterede aktier i selskabet.

Hvis lånet optages, ændrer vedtægerne i selskabet sig også, oplyser FCM. Således kommer vedtægterne til at indeholde følgende meddelelse:

"4.a Selskabet har optaget et lån på DKK 60.000.000,00 mod udstedelse af gældsbreve, der giver långiverne ret til at konvertere deres fordringer til aktier i Selskabet. Lånet er ydet af en eksisterende aktionær i Selskabets. De nærmere lånevilkår og regler for ombytningen fremgår af bilag 1, der udgør generalforsamlingens fuldstændige beslutning og er en integreret del af Selskabets vedtægter."

Du kan se 'bilag 1' fra side 6 og ned ved at klikke her.