Gladbach vil forhandle
Foto: Martin Meissner/Polfoto
Bundesliga

Gladbach vil forhandle "AC"-køb til sommer

De er jublende lykkelige for Andreas Christensen i det tyske, og sportsdirektør Max Eberl kan næsten ikke skjule, at han har et stort ønske om at købe danskeren. Læs, hvad Gladbachs sportsdirektør gør sig af tanker om 'AC'.

BRAGT I TIPSBLADET FREDAG DEN 4. MARTS 2016

Det er ikke noget dårligt tidspunkt at være fan af Borussia Mönchengladbach eller for den sags skyld sportsdirektør i klubben.

Efter en rystende ringe begyndelse på sæsonen har Gladbach kæmpet sig op på en fjerdeplads i Bundesligaen, og en af grundpillerne på mandskabet har været den unge danske midtstopper Andreas Christensen.

Christensen er sammen med de jævnaldrende forsvarskolleger Nico Elvedi fra Schweiz, tyske Martin Schulz samt midtbanespilleren Mahmoud Dahoud (syrisk kurder) del af en for tiden succesrig satsning på at uddanne yngre spillere i den tyske traditionsklub.

”I Borussia Mönchengladbach går vi meget op i at give de unge spillere chancen. Både dem fra vores ungdomsafdeling, og når vi henter unge spillere udefra som Andreas. Vi tror på, at vi kan udvikle dem, som vi har gjort med efterhånden mange spillere i de seneste år. Og vi har været så glade for Andreas. Han har gjort det flot, endda ved siden af andre unge som Nico Elvedi og Marvin Schulz,” siger Borussia Mönchengladbachs sportsdirektør Max Eberl til Tipsbladet.

”Ligesom resten af holdet havde han en svær første kamp i sæsonen mod Dortmund [nederlag på 0-4]. Men det siger meget om ham, at han kom tilbage og har spillet så godt, som han har,” siger Max Eberl.

Kendte ”AC” i flere år
Fodboldkendere med god hukommelse vil huske Max Eberl som back i Bochum, Greuther Fürth og ikke mindst Gladbach, hvor Eberl er kendt for aldrig at have scoret mål i sine omtrent 300 kampe som seniorspiller.

Som ungdomstræner og sidenhen sportsdirektør har Eberl haft større succes, og i Gladbach ser det ud til, at man vil gøre danskeren til en af de næste i en række senere topspillere som Marco Reus, Marc-André ter Stegen og i den aktuelle trup Håvard Nordtveit og Granit Xhaka, spillere der inden længe vil blive solgt videre med stor fortjeneste.

”Vi kendte Andreas indgående, mens han spillede i Chelsea. I Gladbach gør vi meget ud af at følge ungdomslandsholdene i hele Europa, og der havde vi fået øje på Andreas, da han skiftede til Chelsea. I tiden i Chelsea fulgte vi ham fortsat, både i U/19-Champions League og med de danske ungdomslandshold. Da vi så hørte, at der ville opstå en mulighed for at hente Andreas, gik vi i aktion. Vi havde allerede et rigtig fint forhold til Chelsea med aftalen om Thorgan Hazard, og da der var mulighed for at hente Andreas på en toårig aftale, slog vi til,” siger Max Eberl.

I efteråret spillede den 19-årige dansker fem Champions League-gruppekampe for Gladbach mod Sevilla, Manchester City og Juventus, og i december var midtstopperen med i alle 90 minutter i en 3-1 sejr over Bayern München, Pep Guardiolas og hans stjerneholds første liganederlag i sæsonen.
Efter at have set Christensen gennem syv-otte måneder, tror Max Eberl på sin unge danske stopper som fast mand i flere sæsoner, uanset at der før skiftet fra Chelsea blev sået tvivl om den 188 cm høje midtstoppers evne til at standse de stærkeste, mest fysiske angribere.

”Andreas har et endog rigtigt godt blik for spillet. Han har en medfødt evne til at forstå fodbold, noget som man efter min mening ikke kan lære en spiller. Det er den intelligens, der gør ham i stand til at læse situationerne et halvt sekund hurtigere end de andre og nå først på bolden,” siger Max Eberl.

”Jeg kan ikke se nogen problemer i at sætte Andreas op mod fysisk stærke angribere. Se, hvordan han klarede Morata i Champions League eller en spiller som Robert Lewandowski. Jeg ved ikke, hvor meget mere han skal bevise i forhold til at spille fysisk, når han kan holde spillere som dem,” siger Max Eberl.
Forhandling til sommer
Cheftræner André Schubert luftede i forbindelse med to Andreas Christensen-scoringer i en 5-1 sejr over Werder Bremen, at han gerne så 
danskeren bundet til Gladbach længere end til sommeren 2017, hvor den nuværende lejeaftale udløber.

Med John Terrys forestående exit fra Chelsea, Gary Cahill forbi det skarpe hjørne på 30 år og en langtidsskade til Kurt Zouma er det muligt, at Chelsea kunne tænke sig at få danskeren hjem til sommer, og på Chelseas hjemmeside bemærkes det, at lejeaftalen med Gladbach kun løber til juni i år.

Men sådan forholder det sig ikke, siger Max Eberl, der også afviser forlydender om, at London-klubben har mulighed for at kalde Andreas Christensen hjem til sommer. ”Vi indgik kun den her aftale, fordi vi vidste, at det var for to sæsoner. Der findes ingen mulighed for Chelsea for at hente Andreas hjem til London til sommer, han spiller helt sikkert for os i næste sæson,” siger Max Eberl.

Men helt urokkelig er Andreas Christensens status dog ikke, for til sommer planlægger Gladbach-sportsdirektøren at handle danskeren fri af Chelsea og til Borussia Mönchengladbach på en flerårig aftale.

”Vi er meget glade for Andreas og vil gerne lave en permanent aftale med ham og Chelsea. Men det er ikke noget, der skal ske lige nu. Chelsea fik for nylig Kurt Zouma langtidsskadet, John Terry holder i klubben til sommer, så det her er det ikke det rette tidspunkt til en forhandling,” siger Max Eberl på spørgsmålet om nuværende dialog om et permanent skifte til Bundesligaen.

”Hvis jeg var Chelsea, ville jeg heller ikke begynde en forhandling nu, før jeg ved mere om, hvordan situationen på midtstopper-positionen er. Vi har som sagt et rigtig godt forhold til Chelsea, og min plan er at tage en snak med Chelsea og deres tekniske direktør Michael Emenalo til sommer og se, om vi kan blive enige. For der skal ikke herske tvivl om, at vi gerne vil have Andreas,” siger Max Eberl.