AC Horsens og Silkeborg spillede sig tættere på oprykningspladserne
1. division

Silkeborg smadrede FC Roskilde med hele 6-2, mens Kjartan Finnbogason sikrede Horsens en 2-0-hjemmesejr over HB Køge

1. division var igen på benene denne eftermiddag, hvor flere af topholdene var i aktion. I Horsens var HB Køge på besøg, mens FC Roskilde var på besøg på Mascot Park hos Silkeborg.

I Horsens skulle HB Køge forsøge at fortsætte et opløftende forår med et ungt hold og med tre point spille sig endnu tættere oprykning i rollen som dark horse, men det fik Kjartan Finnbogason punkteret. Med en hurtig scoring efter to minutter sørgede den islandske angriber og topscorer for sit ellevte og kampens første mål, og det fulgte han så op på efter pausen, hvor han igen scorede hurtigt og med det tolvte sæsonmål altså øgede til 2-0, hvad kampen også endte.

I Silkeborg har man startet foråret med rystende hænder og fødder, inden man sidste weekend fik en forløsende 1-0-sejr hos Helsingør. Derfor var det også i sagens natur det erklærede mål at fortsætte den stime imod FC Roskilde, der var på besøg, og det skulle lykkes mere, end de fleste formentlig havde forestillet sig. Hele 6-2 endte det således for Silkeborg, for hvem Robert Skov, Martin Thomsen, Andreas Albers, Nikolaj Ritter og Davit Skhirtladze med to mål katapulterede en masse liv i de erklærede oprykningsambitioner.

Andetsteds spillede Fredericia og Skive 0-0, mens Kristoffer Munksgaard sikrede Næstved en 1-0-sejr over FC Helsingør i bunden af tabellen.

AC Horsens har med sin 2-0-sejr spillet sig op på 1. divisions andenplads, mens Silkeborg nu har overhalet Vendsyssel på fjerdepladsen, som man nu indtager. Bare tre point er der imellem anden- og femtepladsen.