Optakt: Tyskland - Frankrig
EM

Optakt: Tyskland - Frankrig

Semifinalen i EM byder på et interessant opgør mellem verdensmestrene fra Tyskland og forhåndsfavoritten fra Frankrig.

Kampfakta:
Spillested: Stade Velodrome, Marseille
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Dommer: Nicola Rizzoli
På tv: DR1
Twitter: #GERFRA #emdk

Holdnyt:

Tyskland:
Mats Hummels sidder i karantæne. Mario Gomez er færdig ved slutrunden med en skade, Sami Khedira er ude af semifinalen, og Bastian Schweinsteiger er tvivlsom. Jo, det var en dyrt købt kvartfinale-sejr over Italien, men nu står Tyskland altså som en af de sidste fire nationer.

Tyskerne finder dog altid en vej, og bliver de to tvivlsomme spillere ikke klar, træder den næste bare op. Er Bastian Schweinsteiger ude, er der dog tvivl om, hvem der går ind ved siden af Toni Kroos på den centrale midtbane. I midterforsvaret må bliver det enten Benedikt Höwedes eller Shkodran Mustafi ved siden af Jerome Boateng. Lille fordel til førstnævnte, der spillede fra start mod Italien.

Interessant bliver det også at se, hvordan Joachim Löw erstatter angriber Mario Gomez. Tidligere har det ikke fungeret med Mario Götze som forreste mand, og spørgsmålet er derfor, om Löw sadler helt om og smider Thomas Müller helt frem? Götze har altid haft en stor stjerne hos Löw, så det er ikke utænkeligt, at han starter igen.

Frankrig:
Det franske landshold får både Adil Rami og N'Golo Kanté tilbage fra karantæne, og efter afklapsningen af Island bliver det interessant at se, hvordan landstræner Didier Deschamps blander kortene. Han kan gå med de samme spillere, eller han kan ændre.

Samuel Umtiti fik sin landsholdsdebut mod Island, og umiddelbart må man tro, at Deschamps er mere tryg ved at bruge Adil Rami, omend han er dårligere med bolden. N'Golo Kanté kommer tilbage i startopstillingen, hvis Deschamps vender tilbage til 4-3-3, men holder han fast i en 4-2-3-1, kan Kanté blive taberen.

Antoine Griezmann har været strålende de sidste to kampe for Frankrig mod Irland og Island, hvor han har scoret tre gange og lagt op til to mål. Hold øje med ham.

Karantæne:
Tyskland: Mats Hummels
Frankrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyskland:

Tyskland (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Boateng, Höwedes, Hector - Schweinsteiger, Kroos - Müller, Özil, Draxler - Götze

Frankrig:

Frankrig (4-2-3-1): Lloris - Sagna, Koscielny, Rami, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud

Profilen:
Mario Götze har afgjort en VM-finale, men det virker godt nok som en evighed siden, at det skete. Det er dog kun to år væk, og det taler sit tydelige sprog om en spiller, der ikke har fundet formen de sidste par år og er gået i stå i sin udvikling. I denne slutrunde har han været en skygge af sit tidligere jeg, men måske kan han igen bevise, at han er en god spiller. 

Vidste du, at...:
Det er femte gang, at de to landshold mødes i slutrundesammenhæng. Frankrig har kun vundet et af de tidligere fire møder - det var under VM i 1958, hvor Frankrig vandt kampen om bronze. Siden er det blevet til tysk sejr i to VM-semifinaler og en enkelt VM-kvartfinale, så spørgsmålet er selvfølgelig, om tyskerne igen gør det slemme mod Frankrig.

Dom:
På papiret en meget, meget interessant kamp, der meget vel kunne have været en finale færdig. Sådan bliver det dog ikke i denne omgang, og i stedet må et af de to lande rejse hjem efter semifinalen. Tyskerne kan stå uden flere profiler, og det er altså et problem, for så dyb er den tyske bænk ikke, som vi ser det.

Omvendt smadrede Frankrig Island med 5-2 efter at have ført 4-0 og 5-1, og det er klart i defensiven, at der er spørgsmålstegn. Hugo Lloris har lavet flere gode redninger, men Frankrig har lukket tre mål ind i de seneste to kampe, og spørgsmålet er, om Deschamps mandskab kan score nok mål mod Tyskland?

Vi tror, at hjemmebanefavoritten bryder den dårlige stime mod Tyskland og spiller sig i EM-finalen med en sejr på 2-1. I ordinær tid.

Tror du på fransk sejr i ordinær tid, giver Betfair pengene 2.75 igen

Betfair giver 1.95 igen på, at Frankrig går videre til finalen

Antoine Griezmann giver odds 3.5 igen hos Betfair, hvis han scorer i kampen

Tidligere indbyrdes kampe og form: