Pukki aflyste pokalfiasko for Brøndby

Brøndby IF var i store problemer mod Frem, men indskiftede Teemu Pukki sikrede til sidst de blå-gule en 2-1-sejr.

Tipsbladet.dk på Valby Idrætspark

Det var David mod Goliath. Det var arbejderklubben mod storklubben. Det var Sydhavnen mod Vestegnen. Det var BK Frem mod Brøndby.

Et stykke dansk fodboldnostalgi blev genoplevet onsdag aften i Valby, da 2. divisionsklubben Frem havde besøg af Brøndby i DBU Pokalen. Et vaskeægte lokalopgør, der desværre er blevet slettet fra manges hukommelse i takt med, at Frem er raslet ned gennem rækkerne.

Hvor er det dog dejligt, vi har DBU Pokalen til at minde os om sådanne kampe engang imellem.

Gæsterne fra Brøndby kunne naturligvis ikke løbe fra at være storfavoritter mod Frem, der er nummer fem i 2. division. Formentlig i den erkendelse gav Alexander Zorniger også spilletid til en række af de normale reserver fra kampens start.

Brøndby trak som ventet det længste strå i kampen, men det holdt meget hårdt for de blå-gule, der først til allersidst fik nedkæmpet Frem og sikret en 2-1-sejr.

Frem bed godt fra sig i kampens begyndelse, men første gang Brøndby tilspillede sig en nævneværdig chance, udnyttede de den. Lynhurtige Marcos Urena blev sendt af sted i et dybt løb, men han blev tacket i sidste øjeblik af hjemmeholdets anfører Christian Stokholm. Andenbolden var Christian "Greko" Jakobsen dog hurtigst over, og så gjorde han det til 1-0.

Efter 20 minutter viste Frem tænder for første gang. Finurlige Pierre Larsen slap fri i højre side og lagde et fint, fladt indlæg ind foran mål, hvor Brøndby-forsvaret med stort besvær fik afværget. Det gjorde de blå-gule dog ikke ti minutter senere, da alle Frem-fans fik det øjeblik, de havde drømt om.

Igen var det Pierre Larsen, der var på spil. Frem-kanten gik mod baglinjen og lagde en perfekt bold ind i feltet, hvor den tidligere Brøndby-spiller Beran Camili tog imod og hamrede udligningen i kassen til 1-1 via overliggeren. Og så blev der ellers jublet i Valby.

1-1 var også stillingen efter første halvleg i et intenst og spændende pokalderby.

Anden halvleg var ligeledes en tæt affære, og som kampen skred frem, var det mere og mere bemærkelsesværdigt, at Brøndby på ingen måde formåede at tage styringen. Denne onsdag var det en kamp mellem to helt jævnbyrdige modstandere.

Med ti minutter tilbage sendte Alexander Zorniger Superliga-topscorer Teemu Pukki i aktion, og det viste sig at være den helt rigtige beslutning af den tyske træner. På sin første berøring i kampen afgjorde Pukki nemlig sagerne til de blå-gules fordel. Frederik Holst tog et fremragende dybdeløb fra sin højreback og spillede på tværs til Teemu Pukki, der kunne gøre det til 2-1 i et tomt mål.

Dette blev også kampens slutresultat, og dermed er Brøndby som ventet videre i DBU Pokalen.

Men sensationen lurede for alvor på en herlig pokal-onsdag i Valby.