Fredag den 13.: Her er 10 transfergysere i Superligaen
Foto: Allan Høgholm/Getty Images
Generelle

Fredag den 13.: Her er 10 transfergysere i Superligaen

Det er fredag den 13., og nedtællingen til en transfergyser fortsætter i flere af Superligaens klubber. Vi zoomer ind på 10 interessante temaer.

Det er lidt over en uge siden, at transfervinduet åbnede officielt i Danmark, og der har været masser af aktivitet i de danske klubber. Rygter og realiteter har der været rigeligt af, og derfor er det endnu engang tid til at samle op med en transferstatus.

I sidste uge præsenterede jeg fem spørgsmål og fem svar, men denne gang er der endnu flere spørgsmålstegn på menuen. 

Herunder følger ti interessante transfertemaer, der har fyldt noget i løbet af den seneste uge – og som sandsynligvis vil komme til at fylde endnu mere i de kommende dage, hvor nedtællingen til en transfergyser i flere klubber fortsætter. 

Kan OB plukke frugter i de andre Superliga-haver?
Apropros OB: Klubben har flere gange slået fast, at den ønsker at forstærke sig denne vinter. Mit bud er stadig, at der kommer en eller to offensive forstærkninger i januar. Rygter har været nok af: Bashkim Kadrii, Kasper Kusk og Serge Deblé er alle blevet sat i forbindelse med fynboerne, og hertil kommer Ryan Johnson Laursen fra Esbjerg. Det er alle spillere fra andre Superliga-klubber, og den slags handler kan være sværere at lande, fordi man også er konkurrenter i ligaen. Vil det lykkes OB at plukke nogle af frugterne i Superligaens have eller skal fynboerne kigge uden for Danmark for mere usikre kort? Der venter nogle interessante uger med transferpoker i Ådalen

Hvordan reagerer SønderjyskE på flugten fra Haderslev?
Der er næsten ikke gået en dag, uden at der er har været historier om spillere, der er på vej væk fra SønderjyskE. Janus Drachmann og Marc dal Hende er allerede tabt for klubben fra sommer, Tommy Bechmann har stoppet karrieren, og hertil kommer folk som Johan Absalonsen, Pierre Kanstrup og Nicolaj Madsen, der alle tøver med at forlænge deres kontrakter. Hvordan reagerer SønderjyskE på den potentielle flugt? Indtil videre er der kun kommet en ung færing denne vinter, mens Emil Scheel tiltræder til sommer. Er det nok til en genopbygning under Claus Nørgaard?

Hvad gør FCK med Toutouh, Kusk og Kadrii?
FC København har hentet Nicolaj Thomsen i Nantes, og i den forbindelse udtalte Ståle Solbakken, at handlen også skulle ses i en sommerkontekst. Til sommer har Youssef Toutouh et år tilbage af sin kontrakt, og derfor skal han enten forlænge sin aftale eller sælges. Med hans præstationer i denne sæson in mente, kan et salg af midtbanemanden godt komme på tale. Desuden må flere af FC Københavns spillere overveje fremtiden. Bashkim Kadrii vil ikke sige noget om sine fremtidstanker, men Ståle Solbakken har været klar i mælet længe: Han skal lejes ud. Bolden ligger altså hos Kadrii, der i sommer afviste flere Superliga-klubber. Har han fået mod på en afstikker til en anden Superliga-klubber eller sigter han mod Norge eller Sverige? I København har han aktuelt ingen fremtid. Endelig er der Kasper Kusk. Jeg talte selv med ham torsdag, og han virker ikke begejstret over udsigten til mere konkurrence i FCK. Kusk vil have mere spilletid, og han føler, at han har gjort, hvad han kan for at overbevise manager Solbakken og kompagni. FC København er dog ikke meget for at slippe Kusk, der ellers har bejlere fra flere adresser i Superligaen, heriblandt OB. Kusks agent John Sivebæk har afvist at udtale sig om offensivspillerens situation.

Kommer der en transferbombe i Herning?
Udover sommerhandlerne i SønderjyskE er der endnu ikke sket alverden i FC Midtjylland. Sagaen om Kristoffer Olsson ser ud til at fortsætte, og mon ikke han forlader klubben enten nu eller til sommer? Vi venter stadig på en transferbombe i FC Midtjylland, for der plejer at ske noget på Claus Steinleins kontor, når transfervinduet er åbent. Efter et lidt skuffende efterår er det sandsynligt at midtjyderne markerer sig.

Kan Esbjerg holde på de varme varer?
Ryan Johnson Laursen, Casper Nielsen, Jeppe Andersen, Bjørn Paulsen. Selvom Esbjerg har haft en skidt sæson, er der stadig flere varme varer på hylderne på vestkysten, og det er spændende at se, om EfB kan holde på spillerne? I hvert fald tre af de nævnte er opsatte på et klubskifte – gerne denne vinter – men vestjyderne lader dem ikke gå uden videre. Ted van Leeuwen er fortsat i gang med et stort transferpuslespil, hvor mange brikker ligger og flyder.

Hvornår finder Viborg sit forsvar?
Viborg FF har en klar målsætning i dette transfervindue: Der skal hentes spillere til forsvaret. Indtil videre er der dog kun kommet en angriber og en målmand ind, så hvornår kommer afløserne for AGF'eren Mikkel Rask og sygdomsramte Jeroen Veldmate? Midterforsvaret er en meget vigtig del af Viborg-holdet, og der skal gerne nogle kompetente folk ind snarest muligt. Kan Alexander Juel Andersen hentes i AGF? Interessen er der i hvert fald, men det kan også være, at Viborg kigger andetsteds?

Hvordan ender Brøndbys backroulette?
Moustapha Seck, Kristoffer Haugen, Janek Sternberg og Alejandro Cavanna. Brøndby er blevet sat i forbindelse med en række forskellige backs, men der er endnu ikke kommet et udfald på backrouletten på vestegnen. Finder Brøndby en løsning på venstrebacken, hvor Svenn Crone er eneste alternativ?

Hvorfor er der så stille i Aarhus?
Det tyder på et stille vindue i AGF, hvor Peter Christiansen er ny sportschef. Aarhus-klubben har hentet Mikkel Rask, men ellers har det været småt med rygter? Hvordan kan det være? Det tyder på, at man vil fortsætte med den stamme, som Glen Riddersholm har brugt i løbet af efteråret, men der er stadig spørgsmålstegn ved nogle af de spillere, der har kontraktudløb til sommer. Hvad gør AGF med folk som Elmar Bjarnason, Danny Olsen eller Stephan Petersen? Skal de forlænges eller sælges? Og hvad så med nogle afløsere?

Rører AaB på sig?
Allan Gaarde og Morten Wieghorst vil gerne forstærke holdet denne vinter, men indtil videre har AaB ikke rørt på sig. Prøvespilleren Gordinho har ikke fået tommel op eller ned endnu, og vi afventer stadig første transfer-skaktræk fra Aalborg. Et par forstærkninger er tiltrængt oven på et svingende efterår.

Sælger Randers en af profilerne?
Mads Fenger og Mikael Ishak er varme navne på transfermarkedet. Begge to har kontraktudløb til sommer, og begge er åbne overfor en transfer allerede nu. Særligt Ishak har der været rygter omkring, men de belgiske klubber, der har vist interesse, har trukket følehornene en anelse til sig. Kan Randers holde på profilerne eller må de give slip et halvt år før tid?