SønderjyskE-profilens dom: Simon Poulsen kommer med internationalt snit
Foto: Allan Hogholm/Getty Images
Superliga

SønderjyskE-profilens dom: Simon Poulsen kommer med internationalt snit

Forårssæsonen i Superligaen står for døren, og tipsbladet.dk varmer op med interview med en spiller fra hver af de 14 klubber. Her Johan Absalonsen.

Fredag kommer foråret til Danmark. Efter to måneders vinterhi vender Superligaen nemlig tilbage til et stadion eller et tv nær dig.

Der er lagt op til en historisk forårssæson med slutspil i toppen og bunden, og på tipsbladet.dk hilser vi foråret velkommen med 14 interview med 14 Superliga-profiler – én fra hvert hold.

Her er det Årets Spiller i SønderjyskE i sidste sæson, Johan Absalonsen, der har ordet.

Hvordan vil du vurdere jeres sæson hidtil?
- Alt i alt synes jeg, det er gået over al forventning. Efter en lidt sløj start er det gået bedre og bedre, og vi er kravlet op på en sjetteplads. Vi bilder os selv ind, at det var Europa League-kampene i starten af sæsonen, der gjorde, at vi kom skidt fra land i Superligaen. Vi har ikke den bredeste trup, og vi kom ind i en rytme, vi ikke var vant til, men reaktionen efterfølgende har vist, at vi har et hold med masser af kvalitet.

Hvad forventer du af det kommende forår for dit hold?
- Jeg forventer, at vi står knivskarpt på fredag i Esbjerg. Og så forventer jeg, at vi sætter alle sejl ind på at komme i top seks. Det skal vi simpelthen.

Og dig selv?
- Jeg forventer, at jeg kommer til at bidrage til kollektivet og have nogle kampafgørende situationer. Jeg har været her nogle år, og jeg er en af de spillere, der også var med, da vi lå i den lidt mere kritiske ende, så jeg har noget erfaring at trække på, som jeg forhåbentlig kan give videre.

Hvad betyder det for jeres tilgang til foråret, at der er slutspil?
- Som Superligaen var før, havde starten ikke lige så stor betydning. For vores vedkommende havde vi qua vores sjetteplads ligget lunt i svinget, men med slutspillets indførelse skal alle være klar fra start. Der er en himmelhvid forskel på at blive nummer seks og syv, så på den måde har det en kæmpe betydning. Man kan sige, at det er blevet ekstra vigtigt at være der fra første runde i foråret.

Hvem bliver forårets profil i din klub?
- Det er svært at vælge, synes jeg, men jeg må nok pege Simon Poulsen, hvis jeg skal vælge en. Det er allerede tydeligt, at han via sit internationale snit kommer med noget, vi ikke har haft før. Han er rolig med bolden, og hans pasningsspil holder højt niveau. Og selv om han er fyldt 32, skulle jeg hilse at sige, at han stadig kan drible og sætte sin direkte modstander. Han er gået ind og har taget dirigentstokken, og jeg synes, han ser sulten ud.

Hvad bliver jeres største udfordring i foråret?
- At ende i top seks. Det bliver en hård kamp at holde vores nærmeste forfølgere bag os, for de vil selvfølgelig gøre alt for at vippe os af pinden og komme med i det øverste slutspil. Så deri ligger helt sikkert forårets største udfordring.