McGrath hylder Mabil: Han skal på landsholdet omgående
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

McGrath hylder Mabil: Han skal på landsholdet omgående

Brent McGrath opfordrer den australske landstræner til at udtage Awer Mabil så hurtigt som muligt.

Det startede helt forfærdeligt for Awer Mabil i Esbjerg fB, da han fik rødt kort i sin debut mod AGF, men siden har lejesvenden fra FC Midtjylland spillet sig gevaldigt op, og inden dagens kamp mod Lyngby BK står han noteret for seks assists og tre scoringer.

Dermed er Awer Mabil begyndt at udfolde noget af det potentiale, der i 2015 fik FC Midtjylland til at smadre den australske transferrekord og hente kantspilleren i Adelaide United. Hvis man spørger Mabils holdkammerat og landsmand, Brent McGrath, har offensivspilleren gjort det så godt, at han fortjener at blive udtaget til Australiens landshold, der møder Irak og De Forende Arabiske Emirater i slutningen af marts.

- Jeg håber virkelig, han er med. Han har gjort det ekstremt godt, og han spiller vildt godt. Han har vænnet sig til dansk fodbold efter en hård periode i FC Midtjylland, hvor han ikke spillede så meget. Her (i Esbjerg, red.) har han fået spilletid og er begyndt at score mål. Jeg synes, han fortjener det, siger Brent McGrath til Goal og fortsætter:

- Han er en af de spillere, der kan få noget til at ske ud af ingenting, og vores træner tror på ham. Mabil har fået en mere fri rolle, så han kan komme mere til udtryk. Vi ved, hvor afgørende han kan være.

Brent McGrath er også tilbage i varmen i Esbjerg fB, efter at det ved efterårets afslutning så ud til, at han ville forlade klubben. Det glæder den tidligere Brøndby-spiller, der nu har fokus på at få gang i målscoringen.

- Jeg er gået fra at få at vide, at jeg skulle finde en ny klub til at starte inde i den første kamp. Det har selvfølgelig været godt for selvtilliden, og det viser, hvor hurtigt tingene kan gå i fodbold. Som angriber bliver man målt på sine scoringer, men jeg tror på, at hvis jeg bliver ved med at arbejde hårdt og få spilletid, skal målene nok komme, som de har gjort tidligere, lyder det fra Brent McGrath.

Esbjerg-angriberen har i denne sæson scoret et enkelt mål i Superligaen.