Tysk EM92-finalist: Vi spillede en dårlig slutrunde
Foto: Getty Images
Landshold

Tysk EM92-finalist: Vi spillede en dårlig slutrunde

Andreas Brehme ser tilbage på EM-finalenederlaget til Danmark med ros til danskerne, men understreger, at det ikke kørte for tyskerne ved turneringen.

Det er i år 25 år siden, at Danmark vandt EM, og i den forbindelse har DR lavet en dokumentar med navnet "Tabernes fortælling", og her har de blandt andet talt med den tidligere tyske landsholdsspiller Andreas Brehme, der var med for Tyskland i 1992.

Fra hans synsvinkel var det en slutrunde, som ikke gik efter planen på trods af, at tyskerne jo som bekendt kom frem til finalen, som Danmark som bekendt vandt med 2-0.

- Jeg må med det samme sige, at det var en meget dårlig slutrunde. Altså fra vores side. Vi måtte desværre undvære to meget vigtige spillere. Både Lothar Matthäus og Rudi Völler var skadede. Det betyder ikke, at vi af den grund spillede dårligt. Men de var bare to vigtige spillere. Vi havde dog ikke vundet kampen mod Danmark af den grund. For danskerne kom jo først med til slutrunden sidenhen. De blev hentet ind fra ferie og spillede en fantastisk slutrunde. Og alt i alt var det fortjent, at de blev europamestre, siger Andreas Brehme.

Han var selv indblandet i Danmarks 1-0-scoring, da han blev tacklet omkring eget felt, hvorefter bolden blev spillet videre til John Faxe Jensen, der kunne banke bolden i kassen.

- Jeg tror, at den kom ind fra min venstreside. Jeg ved slet ikke, hvem det var. Man kunne godt have fløjtet frispark til mig. Men det er ikke for at beklage mig. Når dommeren ikke fløjter, så er det sådan. Og ham Jensen ramte bolden rigtigt godt og gjorde det til 1-0. Så er der ikke så meget at diskutere. Det var et flot mål, siger Brehme.