Video : Tipsbladet
Champions League

FCK savner dansk rengvejr i den makedonske ovn

Der er så varmt i Skopje, at det kan blive et taktisk element i FC Københavns Champions League-kamp mod FK Vardar.

- Det var som ventet lidt af en varmemur, der ramte de rejsende, da de kom ud af flyveren. Vi taler om temperaturer et sted mellem 35 og 40 grader, skrev FC København i går på sin hjemmeside om at lande i Skoje. 

Mestrene er i Makedonien for at spille Champions League-kvalifikationskamp mod FK Vardar, og selv om temperaturen skulle falde en smule forud for kickoff i aften klokken 20, er varmen i den grad stadig en faktor. 

- Det kan blive et taktisk element i kampen, hvis ikke temperaturen falder. Under alle omstændigheder bliver det en kraftanstrengelse for os, siger manager Ståle Solbakken til DR forud for kampen.

Det er kun tre dage, siden FCK'erne var på banen sidst, da holdet slog Randers FC med 3-0. Og selv om de fleste i Danmark formentlig gerne ville låne lidt sommervarme fra Balkan, ville William Kvist gerne have taget dansk sommervejr med den anden vej.

- Bare vi kunne låne nogle af skyerne og regnvejret oppe fra Danmark. Det handler om, at vi får drukket nok. Helt klart, og så at der konstant ligger vandflasker rundt omkring banen, siger anføreren.

- Heldigvis virker Vardar ikke til at være et hold, der skruer tempoet helt vildt op. Det vil vi normalt ellers gerne have, men det bliver nok mere på deres normale måde at spille på.

Tirsdag i sidste uge spillede Vardar på hjemmebane mod Malmö FF og vandt 3-1. Den tidligere FCK- og nuværende Malmö-målmand, Johan Wiland, mener dog, at Solbakken, Kvist og co. er bedre end deres makedonske modstadere. 

Du kan læse hans vurdering her.