• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

AGF-indkøb: Man træder nogle folk over tæerne

AGF's Jakob Ankersen ved allerede nu, at han gerne vil udlandet igen, selv det seneste ophold i Belgien gik dårligt. Og han er ikke bange for at melde det ud.

Af Sebastian Stanbury

Da AGF i sommer hentede Jakob Ankersen hjem fra Zulte Waregem i Belgien, havde kantspilleren netop overstået sit dårligste halvår i karrieren.

Han havde fået at vide, at han var blevet hentet til den belgiske klubs startopstilling, men han spillede bare 35 minutter hele foråret, og han fik ingen forklaring på, hvorfor det ikke blev, som han var blevet fortalt.

Men Ankersen havde ikke været længe hjemme i Danmark, før han erklærede, at han gerne vil til udlandet igen, og den ambition fastholder han.

- Jeg kunne stadigvæk godt tænke mig at komme af sted. Jeg har det ikke som andre, der er blevet skræmt af det og bliver i Danmark. Det kan godt være, det bliver sådan, men det er ikke min ambition. Min ambition er, at jeg skal ud igen, siger Jakob Ankersen til Tipsbladet.

- Jeg har snuset til landsholdet i et års tid, og hvis man gerne vil det igen, er det svært at gøre på dansk grund, medmindre man spiller i FC København og har Champions League-kampe på et højere niveau. Hvis man virkelig vil se, hvad det rækker til, er man nødt til at komme uden for landets grænser. Det har jeg prøvet, og det vil jeg gerne prøve igen, siger AGF'eren.

Det er sjældent det, som fans af en klub ønsker at høre: At spilleren, der lige er ankommet, gerne vil væk igen. Men Ankersen har ikke planer om, at det skal ske lige nu, og det generer ham i øvrigt ikke, hvis det støder nogen.

- Sådan er det. Man træder nogle folk over fødderne, og hvis man er nogenlunde realistisk, kan man godt se, at AGF ikke er eliten i fodbold. Det er FC København heller ikke. Det er Brøndby heller ikke, og det er Malmö for den sags skyld heller ikke. Der er ikke nogen skandinavisk klub, der er eliten, og har man ambitioner om at gøre sig selv så god som muligt, skal man også prøve nogle andre kulturer og udvikle sig selv, siger Jakob Ankersen.

Læs hele interviewet i Tipsbladet fredag. Find ud af, hvorfor Jakob Ankersen aldrig ville blive i én klub hele sin karriere, og hvordan han har tænkt sig at afdrible sin tvillingebror Peter, når AGF søndag møder FC København i Parken.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil - klik her

I Tipsbladet fredag får du også:
- Historien om "Old Farm", det intense lokalopgør mellem Ipswich og Norwich
- Fortællingen om FC Barcelonas rolle i Cataloniens frihedsopgør
- Indblik og analyse af PSG's præsident Nasser Al-Khelaifis korruptionssag
- Analyse: Irland, Danmarks playoff-modstander
- Spansk klumme
- Champions League-nedlæg
- Superliga-powerranking
- Spiltips
- Resultater

Superliga

Mere Superliga

Fokus