Optakt: AC Horsens - SønderjyskE
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: AC Horsens - SønderjyskE

To af top seks-bejlerne runder efteråret af med en fredagskamp i Horsens.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Max
Hashtag: #achsje #sldk

Få en bonus på 1.000 kroner hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
AC Horsens:
Gassen er gået en smule af de lange indkast og AC Horsens i det hele taget. Den Gule Fare har ikke vundet i syv kampe i træk, og det har kostet holdet den plads i top seks, som man ellers har været indehaver af i hele efteråret.

I det seneste opgør mod Hobro IK lykkedes det AC Horsens at hive et point i land i det absolut sidste sekund. Det var nærmest i overtiden af overtiden, at Oliver Drost udlignede til 1-1 i udekampen.

Set i helikopterperspektiv har efteråret være mere end godkendt for AC Horsens, der kynisk har regnet ud, at de er bedre til at heade end alle andre i Superligaen, og derfor sætter alle sejl ind på den disciplin. Omvendt falder vinterpausen også på et tørt sted for de formsvage østjyder.

AC Horsens har i ugens løb ophævet kontrakten med filippinske Daisuke Sato, der aldrig blev et hit i klubben, og desuden må Den Gule Fare undvære Hallur Hansson, Joseph Mensah, Mathias Nielsen og Bubacarr Sanneh mod SønderjyskE.

Til gengæld er Bjarke Jacobsen, Thomas Kortegaard og Jesse Joronen, der har døjet med skader og sygdom, klar til kampen.

De to hold er næste helt lige på oddset hos bwin. Flest penge er der at hente på et kryds, som du kan få til odds 3.30 - klik her

SønderjyskE:
Efter en række sejre i træk kom SønderjyskE ned på jorden, da Brøndby IF vandt 3-1 i Haderslev i den seneste kamp. Nederlaget piller dog ikke ved, at Haderslev-klubben har top seks at række ud efter, når foråret går i gang. I den forbindelse vil en sejr over AC Horsens være meget vigtig.

SønderjyskE har i løbet af efteråret været hårdt plaget af skader, men det er stille og roligt begyndt at lysne på den front, og mon ikke, at den del også har spillet ind i forhold til de forbedrede resultater. Sakari Mattila må SønderjyskE dog fortsat undvære - uheldet bliver ved med at række ud efter den finske midtbanemand. Desuden er Simon Poulsen ikke i truppen, han døjer fortsat med en skade.

Det går fint på banen for SønderjyskE i øjeblikket, og det gør det i høj grad også udenfor banen. Sønderjyderne kunne i ugens løb atter præsentere sorte tal på bundlinjen, og det tjener naturligvis klubben stor ære, at de formår at drive en sund forrettning kombineret med den sportslige succes.

Nu skal efteråret sluttes af med manér mod AC Horsens.

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Joronen - Thychosen, Tshiembe, Ludwig, Kortegaard - Nymann, Thorsen, Okosun, Qvist - Kryger, Finnbogason

SønderjyskE (4-1-4-1): Mielitz - Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Simonsen - Zimling - Kløve, Jonsson, Rømer, Greko - Uhre

Profilen:
Mads Døhr Thychosen blev i sommer udlejet fra FC Midtjylland til AC Horsens, og backen har haft et flot forår i gult, og derfor har parterne valgt at forlænge lejeaftalen, så den også inkluderer foråret. Med fremtiden på plads kan Thychosen passende runde 2017 af med en stor præstation mod SønderjyskE.

Vidste du, at..:
AC Horsens har på det seneste haft klubbens tidligere stjerneangriber, Gilberto Macena, med på træningsbanen, og lige præcis Macena kunne Den Gule Fare godt have brugt fredag mod SønderjyskE. Brasilianeren er således den spiller, der har scoret flest mål i de indbyrdes kampe mellem AC Horsens og SønderjyskE. Med syv fuldtræffere har han scoret mere end dobbelt så mange som de næste to navne på listen, Besart Berisha og Henrik Toft.

Dom:
AC Horsens og SønderjyskE læner sig op ad hinanden i tabellen, og man kan sagtens forvente, at det bliver en tæt kamp i decemberkulden fredag aften. Om det bliver underholdende er nok mere tvivlsomt.

De to klubber har imidlertid tradition for godt at kunne underholde mod hinanden - de har faktisk aldrig spillet 0-0 i Superliga-sammenhæng, og i de indbyrdes kampe gemmer sig resultater som 4-2, 5-0 og 4-1.

Sådanne cifre skal man nok ikke sætte næsen op efter i denne omgang, og buddet herfra er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.