Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

"Sund" interesse for årets spiller i Silkeborg IF

Silkeborg-profilen Jens Martin Gammelby har i 2017 cementeret sit navn som en af Superligaens mest spændende spillere. Og de stærke præstationer gør backen interessant for andre klubber.

Silkeborg-profilen Jens Martin Gammelby blev tirsdag stemt ind som årets spiller i Silkeborg IF foran Robert Skov, og prisen er kulminationen på et 2017, hvor Gammelby har taget helt utrolige skridt i sin udvikling.

I sidste uge blev han sammen med kollega Robert Skov udtaget til det kombinerede Liga- og U21-landshold, der i januar skal til Dubai og spille to kampe, og netop Gammelby og Skov har som par i Silkeborgs højre side dannet en offensiv force, som er respekteret og frygtet af modstanderne.

For Jens Martin Gammelbys vedkommende er det for alvor nu, det store gennembrud kommer. Højrebacken kom frem som angriber, blev omskolet til central forsvarsspiller, inden han blev prøvet af på midtbanen. Først da Peter Sørensen blev træner, blev Gammelby flyttet ned på en position, som han i den grad har gjort til sin.

De meget stærke præstationer, der også flere gange har bragt Gammelby på tipsbladet.dk's Rundens Hold, har også fået andre til at spærre øjnene op. Højrebacken er interessant for andre klubber.

- Det er jo klart, at når man spiller, som Jens Martin gør, vil der være klubber, der kigger på ham. Det er det samme, om det er Robert (Skov) eller Sammy (Skytte). Sådan er det med lidt mindre klubber, der har profiler. Men Jens Martin er også meget glad for sine holdkammerater, sin plads i truppen, Peter (Sørensen) som træner. Og han udvikler sig i Silkeborg, siger agent Christian Bysted fra Elite Consulting til tipsbladet.dk, der senere i interviewet slår fast:

- Der er en "sund" interesse for Jens Martin.

Gammelby er godt nok på kontrakt frem til sommeren 2021 i Silkeborg IF, men som Silkeborg-profilen spiller i øjeblikket, er det utopi at tro på, at han spiller i Silkeborg i mange år. Tværtimod kan et stærkt forår være med til at bekræfte, at de gode præstationer på backen ikke bare var et udtryk for en formmæssig god periode. 

Men hvornår Jens Martin Gammelby eventuelt skal sælges, står på nuværende tidspunkt hen i det uvisse.

- Det er en god dialog, vi har med Silkeborg. Silkeborg vil jo gerne holde på deres profiler, det gælder både Robert, Jens Martin og Sammy. Det, vi kan sige, er, at Jens Martin ikke er interesseret i at skifte til en klub, hvor han er andetvalg. Han skal ind et sted og være førstevalg. Så vil han hellere tage en tørn mere i Silkeborg. Klubben har også gjort meget for ham, så det handler om at finde det helt rigtige. Og så sker det den dag, han er god nok, siger Christian Bysted.

I agentvirksomheden har de allerede arbejdet med en spiller, hvis karriere på sin vis kan minde noget om Jens Martin Gammelbys.

Brentfords og A-landsholdets Henrik Dalsgaard kom frem som angriber og var med til U21-EM i 2011 som wing for Danmarks hold - siden blev han omskolet til højre back, hvor han med sin fart og højde har vist sig som en effektiv spiller.

- Vi ser mange af de samme ting i Jens Martin som i Henrik, der også var offensiv tidligere. Han har god teknik, et godt drive og en god målnæse. Offensivt er han en af de bedste højre backs, vi har herhjemme, og det, han skal forbedre, er defensiven. Det er klart, at når man kun har spillet højre back i et par år, skal man lige tilpasse sig, siger Christian Bysted.

Indtil videre har Jens Martin Gammelby spillet 124 kampe for Silkeborg IF - 81 af de kampe i Superligaen - men nu er spørgsmålet, om der kommer så mange flere. Hvis han for eksempel spiller godt på ligalandsholdsturen, ved man aldrig, hvad der sker.

Den offensivt stærke back har spillet samtlige Superliga-minutter i denne sæson - han har scoret tre gange og lagt op til to mål.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.