Video : Tipsbladet
Premier League

FA tester VAR

Det britiske fodboldforbund, FA, vil teste VAR-systemet i forbindelse med FA Cup kampen mellem Brighton og Crystal Palace.

Mandagens FA Cup kamp mellem Brighton og Crystal Palace bliver første gang, at man afprøver videodommersystemet VAR i engelsk fodbold.

Et hold af to dommere vil sidde bag skærmen på Premier Leagues Match Center i London og at overvåge kampen, og en skærm vil blive sat op på stadion, hvor kampens dommer kan gennemgå hændelser fra kampen.

Videobeviserne kan kun bruges til at afgøre, om et mål skal bestå, om en spiller fortjener et ret rødt kort, og om der skal dømmes straffespark.

Der er to måder, at bruge VAR-systemet på. For det første kan en dommer spørge om at få lov at gennemse en episode efter at have truffet en beslutning på stedet. Det mere sandsynlige scenarie vil være, at VAR-dommerene rådgiver kampens dommer om at gennemgå en hændelse, når bolden er ude af spil.

Dommeren på banen, som bliver Neil Swarbrick, har det sidste ord og kan tilsidesætte en VAR-dommernes anbefaling efter at have gennemgået optagelserne selv.

Når det kommer til gennemgangen af mål, vil VAR blive brugt til at se, om der har været en offside ved scoringen, et frispark begået af det angribende hold, eller om bolden var ude af spil.

Det omstridte problem med systemet er, at hvis VAR bruges til at tildele en straf, så kan en beslutning kun ses igen, hvis der er "klart bevis for en fejl".

For eksempel, hvis en dommer beslutter at tildele et straffespark, så skal han tage åbenlyst fejl før at VAR-dommerne kan blive involveret.

Ved at teste VAR-systemet følger engelsk fodbold lignende forsøg i MLS, Bundesliga, Serie A og FIFA ungdoms turneringer.

Forålet ved at teste systemet er også at finde ud af, hvad det koster at indføre systemet på stadions i England.

Den første kamp i Carabao Cup semifinalen mellem Chelsea og Arsenal, vil også deltage i ordningen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.