Optakt: FC Midtjylland - FC København
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - FC København

Der er storkamp i Herning på programmet, når FC Midtjylland får besøg af FC København i mandagskampen i Superligaen.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jens Maae
Slutspil: Mesterskabsspil
På TV: TV3+
Hashtag: #fcmfck #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland: 
Det er ved at være et stykke tid siden, man har siddet med en fornemmelse af, at FC Midtjylland spiller rigtig godt, men ulvene formår alligevel at skrabe masser af point til sig, og det i sig selv er også et udtryk for klasse. Senest blev det til en 1-0-sejr over et AC Horsens-mandskab, som flere midtjyder efterfølgende beskrev som bøvlede at spille imod. Dermed er FCM fortsat det eneste hold i denne sæson, der har vunde en udekamp t i Horsens.

De tre point mod AC Horsens betyder, at FC Midtjylland fortsat er a point med Brøndby IF i toppen, og når midtjyderne går på banen mod FC København mandag aften, ved de, hvordan det er gået de blå-gule, der møder AC Horsens søndag. Så tæt, som guldkampen er, ser det ikke ud til, at der er plads til mange fejltagelser, og hvis Brøndby som ventet slår Horsens på hjemmebane, er der maksimalt pres på FCM-spillerne mandag.

FC Midtjylland har et par skader i truppen, og det helt store spørgsmålstegn bliver ved med at være Paul Onuachu, der ikke har spillet siden forårspremieren i starten af februar. Vi kan ikke helt få at vide, hvad det er, der er galt med den nigerianske angriber. Har han spillet sin sidste kamp i sæsonen? På den midtjyske skadesliste er også Zsolt Korcsmar og Rilwan Hassan.

FC København:
De danske mestre kommer ikke til at vinde det danske mesterskab, men spørgsmålet er, om de alligevel kommer til at afgøre mesterskabskampen? FCK er forårets bedste hold indtil videre, og mon ikke, at de kommer til at drille FC Midtjylland eller Brøndby? Eller dem begge?

FC København er oppe på seks sejre i træk, og så hører det naturligvis også med til historien, at løverne bestemt ikke har været uheldige. Sejrene over FC Helsingør og senest FC Nordsjælland kom i hus i den dybe overtid. Da FC København senest måtte forlade en Superliga-kamp som tabere, var modstanderen netop FC Midtjylland i Herning.

De seks sejre i træk og ikke mindst de tre point mod FC Nordsjælland har for alvor bragt løverne tilbage i kampen om bronzemedaljer og Europa-kvalifikation, og det ser ud til at blive et lige så tæt løb som guldkampen mellem Brøndby og FC Midtjylland.

FC København må undvære Robin Olsen mod FC Midtjylland, mens Pierre Bengtsson er tvivlsom. Erik Johansson fik tirsdag comeback for FC Københavns reserver, så han er ikke langt fra spilletid i Superligaen.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Sanneh, Sviatchenko - Thychosen, Sparv, Poulsen, Dal Hende - Duelund, Onyeka, Wikheim

FC København (4-4-2): Andersen - Ankersen, Vavro, Lüftner, Boilesen - Falk, Kvist, Zeca, Fischer - Sotiriou, Santander

Profilen:
FCK-fansene var ikke imponerede af Peter Ankersen i opgøret mod FC Nordsjælland, og Ståle Solbakken lagde da heller ikke skjul på, at det ikke var højre backens bedste præstation. Peter Ankersen har et stort mål om at komme med til VM, og han gav udtryk for, at han var chokeret over ikke at være udtaget til den seneste landsholdssamling. Det kunne tyde på, at FCK-spilleren mangler at overbevise Åge Hareide for alvor, men en god præstation mod FC Midtjylland vil helt sikkert blive noteret af landstræneren.

Vidste du, at..:
FC Midtjylland og FC København har én gang tidligere mødt hinanden på datoen 9. april. Det var i 2007, og det var også i Herning, hvor FC København vandt en storsejr på 4-1. Michael Silberbauer blev dobbelt målscorer i opgøret, der kastede 13 minutter af sig til William Kvist, som er eneste genganger her 11 år senere. 

Dom:
Det bliver næsten altid målrigt, når de to klubber tørner sammen. I de seneste syv kampe er der ikke blevet scoret under fire mål i et eneste tilfælde. FC København har et historisk overtag mod FC Midtjylland, men de seneste år er ulvene kommet godt med.

De to hold må have masser af selvtillid, og de er begge på jagt - FCM efter guldet, og FCK efter Europa. Det bliver en underholdende mandagskamp i Herning, og det hele ender med pointdeling. 2-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.