Andy Carroll reddede et point til West Ham i sidste minut

To høje indskiftere i form af Peter Crouch og Andy Carroll stod for målene, da West Ham og Stoke spillede 1-1 på London Stadium

West Ham tog mandag aften imod Stoke på London Stadium, hvor man skulle forsøge at følge op på sidste uges flotte 1-1-resultat mod de forsvarende mestre fra Chelsea. The Hammers er endnu ikke sikret endnu en sæson i Premier League, og havde før kampen kun seks point ned til Southampton på 18.-pladsen.

Stoke ligger under stregen, og kæmper også for at undgå nedrykning, og kunne med tre point hale ind på Swansea på den rigtig side af nedrykningsstregen. Det endte dog med et uafgjort resultat, der gav et i sidste ende vigtigt point til hvert hold.

I første halvleg stod der West Ham på det meste af spillet. Særligt Marko Arnautović virkede i hopla og afsluttede på alt, hvad han kunne komme i nærheden af. Og selvom den tidligere Stoke-spillere havde flere tætte forsøg mod sin gamle klub, ville bolden ikke ind, og de to hold gik derfor til pause ved stillingen 0-0.

I anden halveg fortsatte den samme tendens. Arnautović var stadig farlig, og også Mark Noble begyndte at afslutte hver gang han havde bolden omkring feltet. To gange i anden halvleg fik West Ham faktisk også bolden i nettet. Begge gange blev der vinket på Arnautović, og hvor den første offsidekendelse virkede i orden, var den anden lidt mere tvivlsom. Her blev han fløjtet for at have ramt et langskudsforsøg, men på tv-billederne så det ikke ud til, at han ramte bolden.

Og stedet for den ventede West Ham-scoring, var det i stedet Stoke der scorede kampens første mål. En kæmpe fejl af Joe Hart førte til, at indskiftede Peter Crouch kunne bringe gæsterne foran med lidt under et kvarter tilbage af kampen. Xherdan Shaqiri sendte et forsøg afsted af fra kanten af feltet, som Joe Hart ikke fik viftet ud til siden. I stedet endte bolden for fødderne af tårnhøje Crouch, der med de lange ben hurtigt fik sendt en afslutning i nettet til en overraskende, og ikke helt fortjent, føring til Stoke.

I forsøget på at hente gæsternes føring satte West Hams manager David Moyes den ligeledes tårnhøje Andy Carroll på banen, og det skulle vise sig at være en god idé. I kampens sidste minut sendte Aaron Cresswell et indlæg ind i feltet, som Andy Carroll på fantastisk vis helflugtede i kassen.

Begge hold jagtede sejren i overtiden, der blandt andet bød på endnu en underkendt scoring for West Ham og en straffesparksappel fra Stoke. Men kampen endte 1-1, hvilket betyder, at Stoke kravler op på siden af Southampton med 28 point. Der er dog stadig 5 point op til Swansea over stregen. I næste runde tager man på hjemmebane imod Burnley.

West Ham har nu syv point ned til nedrykningsstregen, inden næste rundes lokalopgør mod Arsenal.