Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-keeper før gyserkampe: Tænker hverken på Brøndby eller FCM

Stephan Andersen er klar til en gyserafslutning på sæsonen.

Hvem bliver danske mestre, og hvem får bronze?

De to spørgsmål har svævet i vinden hele foråret, og med to runder tilbage er det absolut umuligt at forudse svarene. Brøndby og FC Midtjylland er á point i toppen, og FC København og FC Nordsjælland er á point på tredje- og fjerdepladsen.

På mandag er vi klogere, når sidste spillerunde er afviklet, men først venter en runde fredag aften, hvor FC København får besøg af FC Midtjylland. Her skal værterne tilbage på sporet efter en skuffende præstation og nederlag mod AaB i søndags.

- Vi fik det ikke til at køre mod AaB, som vi har gjort tidligere. Vi fik aldrig arbejdet os ind i kampen, og jeg synes først, det begyndte at ligne noget, da vi skiftede formation til 3-5-2. Så begyndte vi at spille bedre og skabte lidt flere muligheder, men det var ikke en prangende præstation, siger målmand Stephan Andersen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det bliver en kamp, hvor begge hold vil vinde. Jeg tror, det bliver en kamp med et internationalt højt niveau og masser af tempo og fight. Det skal helt sikkert nok blive seværdigt. Underholdningsmæssigt står vi godt til hinanden, og der bliver ofte lavet mange mål. Det er fint for underholdningens skyld – som keeper er det måske knap så fedt. Jeg håber, alle målene bliver lavet i FCMs ende på fredag.

Inden fredagens opgør er det blevet et lille tema - nok primært blandt folk med Brøndby-sympatier - at FC København helst ikke vil vinde over FC Midtjlland. Løverne vil meget nødigt risikere at sende guldet i hænderne på arvefjenderne fra Brøndby, lyder skudsmålet.

Spekulationerne er nok uundgåelige, men Stephan Andersen kan ikke gøre meget andet end at trække på smilebåndet over dem.

- Vi skal ind og vinde. Så simpelt er det. Vi tænker hverken på FC Midtjylland eller Brøndby. Vi går på banen og gør vores bedste i alle kampe, og sportsmanship er en del af gamet – at man stiller med stærkeste hold og gør det så godt, man kan. Det kommer vi også til, og så har vi jo rigtig meget at spille for selv.  Selvfølgelig går vi efter sejren, fastslår FCK-keeperen.

FC Københavns fokus er lige nu på at sikre tredjepladsen, og det hele afgøres formentlig i en slags bronzefinale i Farum på sidste spilledag. Stephan Andersen føler, at han og holdkammeraterne lige nu har momentum.

- Vi har haft momentum i en lang periode. Det var ikke godt mod AaB, men siden jul har vi været inde i en god periode og hele tiden bygget på, så hvis vi sammenligner os med FC Nordsjælland, synes jeg, vi lige nu er lidt ovenpå, siger han.

FC København er aktuelt to mål bedre end FC Nordsjælland i målregnskabet. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.