Video : Tipsbladet
Superliga

Slukøret Mukhtar overvejer fremtiden: Jeg er alle i Brøndby taknemmelig

Hany Mukhtar ved ikke, hvad fremtiden bringer. Lige nu trænger han til ferie efter en flot sæson med en skuffende afslutning.

Da Brøndby IF for godt et år siden købte Hany Mukhtar fri af Benfica, var det tænkt som en klar forstærkning af de blå-gule her og nu, men bestemt også som en investering, der skal give afkast på sigt. Spørgsmålet er, hvornår den tyske offensivprofil bliver solgt.

Efter mandagens sæsonafslutning står et transfervindue for døren, og her kan der tikke et bud ind i indbakken hos sportsdirektør Troels Bech, som er for godt til at afslå. Lige nu er det dog ren spekulation. 

Hovedpersonen selv ved ikke, hvad fremtiden bringer.

- Først og fremmest trænger jeg til ferie. Jeg er virkelig træt lige nu både fysisk og mentalt. Jeg kan bare sige, at jeg er alle i Brøndby meget taknemmelig. Det gælder træneren, sportsdirektøren, fansene og alle, der har hjulpet mig. Det kan gå stærkt i fodboldens verden, men jeg har det godt her, og vi må se, hvad der sker, siger Hany Mukhtar.

Han lægger ikke skjul på, at Brøndby er tænkt som et springbræt til noget større.

- Ja, klart, men omvendt begik jeg en fejl ved at skifte til Benfica, så jeg smutter ikke herfra for ingenting. Jeg skal kunne se en fremtid i min næste klub. Jeg skal kunne udvikle mig yderligere, lyder det fra tyskeren.

Brøndby og Hany Mukhtar sluttede sæsonen med sølvmedaljer om halsen, selv om holdet længe lå til at blive danske mestre. Korthuset ramlede i Horsens fredag aften, og dermed var det FC Midtjylland, der kunne bryde ud i guldjubel 2. pinsedag.

Den bitre smag i munden vil sidde længe i Hany Mukhtar, der dog forsøger at kigge fremad.

- Det var en hård afslutning, men vi må sige, at det var en god sæson. Vi er ikke tilfredse med resultaterne mod slutningen, for vi ville vinde mesterskabet, men vi tog pokaltitlen. Lige nu er det hårdt for os og for fansene, men vi spillede en god sæson og kan være stolte. Vi scorede flest mål og indkasserede færrest, men i sidste ende er vi skuffede, siger Mukhtar og tilføjer:

- Det var en god sæson for mig. Jeg forbedrede mig på nogle områder, men lige nu er det svært at finde de rette ord. Jeg er alt i alt glad for sæsonen, og jeg synes, vi alle forbedrede os. Jeg er glad for at være en del af holdet.

Han medgiver, at han mod slutningen af sæsonen tabte pusten sammen med sine holdkammerater.

- Det gælder ikke kun mig, men hele holdet, der ikke præsterede som vanligt i de sidste fire kampe. Nu ser vi fremad. Det vigtigste er ikke, hvor mange gange man falder, men hvor mange gange man er i stand til at rejse sig. Jeg har stor tiltro til, at vi rejser os sammen. Det her er en del af fodbold - man ved aldrig, hvad der sker i sidste ende, siger Brøndby-profilen.

Brøndby IF kan stå foran en sommer med store udskiftninger i truppen. Frederik Rønnow og Teemu Pukki har allerede fået afskedsblomster, og der er desuden tvivl om lejesvendene Jan Kliment, Anthony Jung og Besar Halimi. Og så er der spillere som Christian Nørgaard og Hany Mukhtar selv, der må tiltrække sig stor interesse.

Hany Mukhtar er dog ikke bekymret for, hvordan Brøndby-holdet tager sig ud til næste sæson.

- Jeg stoler meget på sportsdirektøren, og jeg er sikker på, han vil finde de rette spillere. Jeg er ikke bange for udskiftninger. Rønnow er en dygtig keeper, men vi er Brøndby, og jeg tror, der er mange dygtige keepere, der gerne vil spille for os. Vi må se fremad og er ikke bange for noget, siger han.

Hany Mukhtar scorede 10 mål i Superligaen i den netop afsluttede sæson. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.