Video : Tipsbladet
VM

Morten Olsen afviste Australien på grund af Danmark-kamp

Det australske fodboldforbund ville gøre Morten Olsen til landstræner, men udsigten til at møde Danmark ved VM fik ham til at takke nej.

I slutningen af 2017 stod et VM-klart Australien og skulle bruge en landstræner. Ange Postecoglou havde trukket sig, efter han havde ført landet succesfuldt gennem kvalifikationen, og blandt de øverste på fodboldforbundets liste stod en dansker.

Australierne ringede til Morten Olsen og spurgte, om han var interesseret i at føre deres landshold til VM. Det var han ikke, som han selv fortalte i april måned, og årsagen var, at Australien skulle møde Danmark.

Den situation ville Olsen, der spillede 102 landskampe og var landstræner i 166, ikke stå i. Så han sagde tak, men nej tak.

- For mig lå det for tæt på. Især når du har været der i så mange år. Det var jeg ikke interesseret i på nogen som helst måde, siger Morten Olsen til Ritzau.

I danskeren ville Australien ellers have fået en mand med rig slutrundeerfaring. For Olsen nåede både tre af slagsen som spiller og fire af slagsen som landstræner, inden han stoppede sin karriere, efter han blev afløst af Åge Hareide.

I stedet for Olsen valgte Australien den tidligere hollandske landstræner Bert van Marwijk. Han førte sit hjemland til VM-finalen i 2010 og får altså nu ansvaret for the Socceroos. Efter VM afløses han af Graham Arnold.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.