Mulig skandale i Italien: Afgørende Serie B-kamp undersøges for matchfixing
Foto: Alessandro Sabattini/Getty Images
Serie A

Mulig skandale i Italien: Afgørende Serie B-kamp undersøges for matchfixing

Parma rykkede op i Serie A efter en sejr på 2-0 over Spezia i sidste spillerunde. Nu undersøges kampen for mulig matchfixing efter mistænkelig kontakt mellem spillere fra de to hold

Der var jubel i Parma, da holdet på sensationel vis formåede at sikre sig oprykning for tredje sæson i træk, efter man i 2015 gik konkurs og blev rykket ned i Serie D. Efter endnu en oprykning står den igen på Seria A-fodbold for traditionsklubben.

Oprykningen blev sikret via en sejr på 2-0 over Spezia i den sidste spillerunde, men nu melder de italienske medier Sportitalia og Corriere dello Sport, at det italienske fodboldforbund, FIGC, nu undersøger kampen for matchfixing.

Der er angiveligt blevet sendt tekstbeskeder mellem de to Spezia-spillere Filippo De Col og Alberto Masi og de to Parma-spillere Fabio Ceravolo and Emanuele Calaiò. Her skulle samtalerne have drejet sig om Spezia forsvarsspil og det faktum, at Spezia reelt set ikke havde noget at spille for i kampen.

Ved stllingen 1-0 til Parma fik Spezia tildelt et straffespark, som Alberto Gilardino sparkede langt over mål. At Gilardino tidligere har tidligere har spillet mere end 100 kampe for Parma er ikke ifølge Football Italia ikke ligefrem noget, der har gjort fodboldforbundet mindre interesseret i kampen.

Foreløbig er de fire spillere involveret i beskedsamtalerne samt Parmas Team Manager og direktør blevet forhørt af FIGC, der vil fortsætte undersøgelsen af kampen, der muligvis kan få indflydelse på sammensætningen af hold i Serie A i næste sæson.