Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Iran - Spanien

Iran fører gruppen, men nu venter en langt sværere modstander end i åbningskampen.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.00
Spillested: Kazan Arena, Kazan
Pulje: Gruppe B
Dommer: Andres Cunha, Uruguay
På TV: TV 2
Hashtag: #IRASPA #vmdk

Holdnyt:
Iran:
Det lignede længe en nulløsning, men så scorede Marokko selvmål, og så kom Iran afsted med en sejr og tre point i opgøret mod Marokko. Det stiller landet godt, for Portugal og Spanien spillede 3-3 og delte altså pointene mellem sig.

Iran var presset i dele af opgøret mod Marokko, men i anden halvleg fik landet neutraliseret Marokko og kom i stedet selv frem til enkelte muligheder. Og så forfulgte heldet altså Iran, der med en sejr over Spanien vil gå videre fra gruppen.

Der ventes ikke at blive mange ændringer i den iranske startopstilling - en bliver de dog nødt til at lave, iranerne: Chesmi er blevet skadet i træning og ventes ikke at blive klar til opgøret mod Spanien.

Spanien:
Fernando Hierro fik et enkelt point med fra første VM-opgør mod Portugal. Spanien kom tidligt bagud, kæmpede sig tilbage og spillede godt, men et drop af David De Gea og et fremragende frispark til sidst betød, at spanierne måtte leve med 3-3.

Efter at have set Spanien spille har man ikke indtrykket af, at det er et hold, der er faldet meget i niveau efter trænerskiftet. Og dermed er landet stadig en af favoritterne til at vinde VM, trods det uafgjorte resultat mod Portugal.

Det er ventet, at Spanien skifter ud på højrebacken, hvor Nacho Monreal lidt overraskende spillede. Det gjorde han måske for at dække af for Cristiano Ronaldo. Til trods for en scoring gik det ham ikke så godt - han indledte med at lave et straffespark. Dani Carvajal har været skadet og var ikke med i den første kamp, men han har en chance for at være tilbage mod Iran.

Karantæne:
Iran: Ingen
Spanien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Iran (4-5-1)
: Beirandvand -  Rezaeian, Montazeri, Pouraliganji, Hajsafi - Jahanbakhsh, Shojaei, Ebrahimi, Amiri, Ansarifard - Azmoun

Spanien (4-2-3-1): De Gea - Odriozola, Ramos, Pique, Alba - Busquets, Koke - Silva, Isco, Iniesta - Costa

Profilen:
Godt nok løb Cristiano Ronaldo med overskrifterne, men Diego Costa kom to gange på tavlen, da Spanien mødte Portugal. Dermed lader Costa til at have erobret pladsen som forreste angriber for Spanien. Tidligere har Spanien haft problemer med at få mål fra den forreste angriber - kan Costa spille en stor slutrunde, gør det bare Spanien til en endnu større favorit til at vinde. 

Vidste du, at..:
Det er første gang nogensinde, at Iran har ført en VM-gruppe. Sejren mod Marokko var den bare anden sejr i 13 VM-gruppekampe. Iran vandt også en kamp i 1998, hvor det blev til en sejr på 2-1 over USA.

Dom:
Det ender med en spansk sejr. Spørgsmålet er bare, hvor stor sejren bliver. Det var heroisk af Iran mod Marokko, men Spanien er overmagten og bør vinde.

Vi tror på, at Spanien både offensivt og defenisvt får styr på tingene. Hvis man tænker over det, var spillet fremragende i store dele af opgøret mod Portugal, det var kun resultatet, der lige manglede.

4-0 til Spanien.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: