Ruslands landshold ramt af doping-mistanke
Foto: Getty Images
VM

Ruslands landshold ramt af doping-mistanke

Ammoniak står ikke på dopinglisten, men det burde den ifølge tysk ekspert. Stoffet har det russiske landshold angiveligt sniffet i forbindelse med deres kampe ved VM.

Rusland har de seneste år været ramt af mange dopingdomme, der dog er gået udenom det russiske fodboldlandshold. Dog begynder mistanken om doping nu at brede sig, da tv-billeder viser russiske spillere sniffe noget fra en bomuldsbold.

Det skriver den tyske avis Bild.

Her bliver det beskrevet, at det sandsynligvis er ammoniak, der bliver sniffet. Selvom gasarten ikke bliver regnet som decideret doping, så er det noget, der virker præstationsfremmende.

Den tyske chef på biomedicinsk institut Fritz Sörgel slår i avisen fast, at stoffet fungerer ligesom klassisk doping.

- Ammoniak er meget kraftfuldt og udskyder træthed, og så virker det hurtigere end nikotin og koffein, fordi den går direkte i lungerne. Når alt dette bliver lagt sammen, så er det definitionen på doping, og det burde være forbudt, hvis du spørger mig, siger Sörgel.

Han peger desuden på, at man i mange år har set, at man blander alt muligt sammen i fodbold.

Russerne har ved VM også præsteret at løbe meget mere end deres modstandere. Det var også tydeligti kvartfinalen mod Kroatien, hvor de fire mest løbende var russere, heriblandt Golovin, der end ikke spillede kampen til ende.