Video : Tipsbladet
Superliga

Officielt: FC Midtjylland sælger tysker for stort millionbeløb

Som tipsbladet.dk fortalte torsdag skifter Dominick Drexler til FC Köln. Skiftet er netop offentliggjort.

Goddag og farvel igen.

Nogenlunde sådan er historien om den 28-årige tysker Dominick Drexlers tid i dansk fodbold.

Offensivspilleren skiftede til FC Midtjylland denne sommer, men fik kun 20 dage i FCM, da han fortrød, og nu er han solgt tilbage til Tyskland, hvor han skal spille for FC Köln.

De to klubber har netop bekræftet, at midtbanespilleren er skiftet.

Som tipsbladet.dk kunne fortælle torsdag scorer FC Midtjylland 4,5 millioner euro for spilleren - 33,5 millioner danske kroner - og det er noget mere end de 18,5 millioner kroner, de danske mestre selv betalte for Drexler, der blev hentet i Holstein Kiel. Set i et økonomisk lys var Dominick Drexler tid i Danmark altså en stor succes for FC Midtjylland.

Tipsbladet.dk kunne allerede den 5. juli afsløre, at tyskerens tid i den danske klub var i overhængende fare for at slutte, inden den reelt begyndte, fordi Dominick Drexler havde fortrudt sit skifte.

Der er to årsager til, at Drexler fortrød.

Den ene årsag handlede om, at der var interesse fra større tyske klubber. Den anden årsag, der spillede meget ind, var familiære omstændigheder. Drexler ønskede at vende "hjem" til Bonn-området på grund af de omstændigheder.

Dominck Drexler er født og opvokset i Bonn, og det forklarer, hvorfor det var Mainz og FC Köln, der blev arbejdet hårdt på at lukke en aftale med. Köln ligger få kilometer fra Bonn, mens det tager halvanden time i bil at køre fra Mainz til Bonn.

Mainz lignede længe det bedste bud på Drexlers fremtidige arbejdsgiver, men klubben ville ikke betale beløbet på 4,5 millioner euro, som FCM ønskede, og i stedet blev det Bundesliga-nedrykkerne fra FC Köln, der løb med tyskerens signatur. Til FCM's held var der pæn interesse for Drexler, så den danske klub altså kunne sælge med avance og taber ikke ansigt på at have sagt goddag og farvel igen.

FC Kölns interesse skyldes ikke mindst, at klubben har Markus Anfang som træner - han har de sidste to år stået i spidsen for Holstein Kiel og kender derfor Drexler særdeles vel. For Drexler bør det også blive nemt at falde til hos en træner, han kender indgående.

Det var den 30. maj, at FC Midtjylland officielt meldte ud, at man havde købt den 28-årige offensivspiller, der scorede 12 gange og stod for 11 assists i 2. Bundesligaen sidste sæson.

Selv om Dominick Drexler økonomisk er en stor succes set med FC Midtjylland-briller, havde klubben sportsligt håbet på at få gavn af Dominick Drexler fremadrettet, ikke mindst i Champions League-kvalifikationen, hvor man starter tirsdag med en udekamp mod FC Astana. Det må klubben skyde en hvid pil efter, da Drexler altså netop er gået fra at være "ulv" til at blive "ged" i FC Köln.