Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE

Hjemmeholdet skal forsøge at hænge på i toppen af Superligaen, mens SønderjyskE skal hænge på i kampen om at komme i top seks.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Canal 9
Hashtag: #bifsje #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Sidste sæsons sølvvindere lukkede et par spændende transfers til sidst i transfervinduet, hvor klubben hentede Besar Halimi tilbage på en toårig aftale og Uffe Bech på en lejeaftale.

Dermed er der rigtig god konkurrence på alle pladser i truppen, og nu handler det for træner Alexander Zorniger om at finde den rette balance på holdet.

Den har de nemlig ledt lidt efter i Brøndby, hvor man også med mange europæiske kvalifikationskampe har forsøgt forskellige stopperpar og konstellationer på midtbanen. Med "kun" Superligaen og Sydbank Pokalen i kalenderen bør holdet "sætte" sig lidt mere, og man må forvente, at Brøndby øger kvaliteten på banen nogle procenter. Klubben ligger før opgøret nummer tre i Superligaen med 14 point for otte kampe.

Til opgøret er Alexander Zorniger uden langtidsskadede Kevin Mensah, men ellers lader der til at være frit valg på alle hylder.

Nikolai Laursen spillede en glimrende kamp senest mod FC Midtjylland og bør umiddelbart stå til genvalg mod SønderjyskE, selv om Uffe Bech, Ante Erceg og Mikael Uhre alle håber på at komme i startopstillingen. 

SønderjyskE:
Claus Nørgaard og SønderjyskE fik 1-1 hjemme mod Hobro senest, og nu venter så en ny og på papiret sværere kamp for klubben fra Haderslev.

SønderjyskE ligger aktuelt nummer otte i Superligaen med otte point og skal helst have point mod Brøndby, hvis der for alvor skal holdes snor i top seks. Ellers kommer SønderjyskE til at hænge lidt i det.

I sidste uge vandt klubben med 3-0 over GVI i Sydbank Pokalen, og her tankede angriber Mads Hvilsom masser af selvtillid, da han scorede alle kampens tre mål.

SønderjyskE har umiddelbart en skadesfri trup at vælge imellem til opgøret mod favoritterne fra Brøndby.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe - Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung - Vigen, Kaiser, Tibbling - Mukhtar - Laursen, Wilczek

SønderjyskE (4-4-2): Mielitz - Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Poulsen - Bah, Rømer, Zimling, Absalonsen - Hvilsom, Lieder

Profilen:
Hollænderen Mart Lieder er en snu målræv, der indtil videre har tegnet sig for to scoringer i sæsonen for SønderjyskE. Men han er dygtig til at lure mulighederne og løbe i dybden, og mod et Brøndby-forsvar, der skubber højt op, er der muligheder, hvis man kan time løb og aflevering. Hold øje med Lieder - han bør komme frem til noget mod Brøndby - hvis han spiller.

Vidste du, at..:
Kamil Wilczek er den spiller, der har lavet flest Superliga-mål i 2018. 17 gange i 24 kampe har polakken scoret, og generelt har han vist en fremragende målnæse, siden han skiftede til Danmark og Brøndby. Mod SønderjyskE har det dog knebet lidt - det er blot blevet til én scoring i fem Superliga-kampe mod SønderjyskE.

Dom:
Der er seks point og syv placeringer mellem de to hold inden niende runde af Superligaen, og det bliver interessant at se, hvordan det forløber. Brøndby har endnu ikke ramt sidste sæsons gode form, mens SønderjyskE stadig leder lidt efter det gode spil.

Umiddelbart kan det godt gå hen og blive en underholdende kamp med mål til begge mandskaber - vi tror på, at hjemmeholdet er stærkest og vinder kampen med 3-1.

Tidligere indbydes kampe, form og tabel: