Video : Tipsbladet
Champions League

Tilbageblik: Ronaldos United-karriere i ti nedslag

Cristiano Ronaldo vender tirsdag aften tilbage til Old Trafford, hvor portugiseren i seks sæsoner fejrede en lang række triumfer. Vi tager her et kig tilbage på Juventus-spillerens tid i Manchester United.

292 kampe og 118 mål blev det til for Cristiano Ronaldo i Manchester United-karrieren, der varede fra 2003 til 2009. Én Champions League-titel og tre Premier League-guldmedaljer kunne portugiseren desuden tage med i baggagen, da han i sommeren 2009 blev verdens dyreste spiller efter skiftet til Real Madrid. 

Cristiano Ronaldo gennemgik en fabelagtig udvikling i sine seks sæsoner på Old Trafford. Han ankom fra Sporting Lissabon som 18-årig med reflekser i håret og en forkærlighed for lange dribleture, der ikke altid var gennemtænkte. Og forlod som 24-årig målkonge, der et halvt forinden var blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller. 

Inden Cristiano Ronaldo på tirsdag vender tilbage til Old Trafford, denne gang iført en Juventus-trøje, kigger vi i denne artikel tilbage på portugiserens seks fænomenale sæsoner som Manchester United-spiller - med udgangspunkt i ti afgørende nedslag.

Herunder kan du se de ti nedslag i Cristiano Ronaldos Manchester United-karriere:

16. august 2003: Debuten mod Bolton
18-årige Cristiano Ronaldo blev denne august-dag i 2003 skiftet ind i stedet for Nicky Butt med 29 minutter tilbage af sæsonpremieren mod Bolton på Old Trafford. Og det skulel vise sig, at blive forrygende debut. Hjemmeholdet havde manglet tempo og var kun foran 1-0, da Ronaldo blev sendt på banen med David Beckhams gamle trøjenummer - nummer syv - på ryggen.

Manchester United scorede tre mål efter Ronaldos indskiftning, og både Alex Ferguson og Boltons Sam Allardyce havde efter kampen masser af rosende ord til Ronaldo. Allardyce mente, at portugiserens indskiftning var kampafgørende, og at Ronaldo simpelthen var på et helt andet niveau.

1. november 2003: Det første mål mod Portsmouth
Cristiano Ronaldo blev skiftet ind med et kvarter igen af kampen mod Portsmouth, og scorede i denne kamp sit første mål som Manchester United-spiller. 

Og der var ikke tale om et hvilket som helst mål. Cristiano Ronaldos første mål i United-trøjen var et flot, uforudsigeligt frispark, som bragte Manchester United på 2-0.

22. maj 2004: Målet mod Millwall i FA Cup-finalen
Cristiano Ronaldo nøjedes med fire mål i 29 Premier League-kampe i sin første sæson på Old Trafford, hvor Arsenal løb med guldmedaljerne i Premier League. I Champions League blev de røde djævle sendt ud af José Mourinhos FC Porto.

Den unge Ronaldo var dog med til at sikre et trofæ til klubben i sin første sæson, da han kort før pausen bragte Manchester United på 1-0 i FA Cup-finalen mod Cardiff. 

1. juli 2006: Episoden med Wayne Rooney under VM
I Cristiano Ronaldos anden og tredje sæson i Manchester United måtte han se landsmanden José Mourinho vinde Premier League-titlen to sæsoner i træk med Chelsea. I Champions League blev Milan endestationen i 2004/05, mens Manchester United i 2005/06 på chokerende vis endte sidst i gruppen. 

I Premier League scorede portugiseren henholdsvis fem og ni mål i Premier League i disse to sæsoner, og efter VM i Tyskland var Ronaldo opsat på et skifte væk fra Old Trafford efter en batalje med Wayne Rooney i VM-kvartfinalen mellem England og Portugal, hvor Ronaldo var med til at få sin klubkammerat udvist.

Ronaldo fik dog ikke lov til at skifte, men måtte i stedet finde sig i at blive buet rundt omkring i landet, når Manchester United spillede på udebane i 2006/07-sæsonen.

10. april 2007: De første scoringer i Champions League
Noget tydede dog på, at modgangen var med til at gøre Ronaldo stærkere, for i sin fjerde sæson scorede han hele 17 mål i Premier League, og var med til at blive engelsk mester for første gang. 

Bemærkelsesværdigt var det også, at Ronaldo først scorede i Champions League i sin fjerde sæson for Manchester United. Det var i kvartfinalen mod Roma, hvor Ronaldo blev dobbelt målscorer i 7-1-sejren på Old Trafford. Englænderne blev dog sendt ud af AC Milan i semifinalen.

21. maj 2008: Champions League-finalen mod Chelsea
I Cristiano Ronaldos femte sæson i England nåede Manchester United endelig Champions League-finalen, og portugiseren bragte endda også de røde djævle i front i Moskva, da han steg til vejrs og headede bolden i mål bag Petr Cech.

Ronaldo misbrugte efterfølgende sit forsøg i straffesparkskonkurrencen, men kunne alligevel løfte trofæet i Moskva sammen med holdkammeraterne.

I Premier League ramte portugiseren formidable 31 mål i en sæson, hvor Manchester United for anden sæson i træk løb med guldmedaljerne.

2. december 2008: Ballon d'Or-vinder for første gang
Efter en andenplads i 2007, hvor Kaka snuppede hæderen, blev Cristiano Ronaldo som 23-årig kåret som verdens bedste fodboldspiller, da han fik tildelt Ballon d'Or-prisen.

15. april 2009: Langskudsmålet mod FC Porto
Manchester United havde brug for et udebanemål i andet opgør af Champions League-kvartfinalen mod FC Porto, efter at portugiserne havde fået 2-2 på Old Trafford i det første opgør.

Cristiano Ronaldo skulle dog kun bruge seks minutter, før han med et vanvittigt skud fra 36 meters afstand bragede bolden i nettet. Målet står stadig som et af Cristiano Ronaldos absolut bedste i karrieren, måske kun overgået af saksesparket mod Juventus.

5. maj 2009: Champions League-semifinalen mod Arsenal
Cristiano Ronaldo knuste Arsenal i andet opgør af semifinalen mellem Arsenal og Manchester United. To mål scorede portugiseren i opgøret. Det ene på et frispark langt ude fra, det andet efter et kontraangreb, hvor Ronaldo spurtede nærmest hele banens længde, inden han sendte Rooneys aflevering i nettet til 3-0.

27. maj 2009: Champions League-finalen mod Barcelona
Cristiano Ronaldo spillede sin sidste kamp i Manchester United-trøjen, da englænderne mødte FC Barcelona i Champions League-finalen i Rom. 

Ronaldo var den eneste United-spiller, der spillede en god kamp, og FC Barcelona snuppede trofæet efter scoringer af Samuel Eto'o og Lionel Messi. 

Få uger senere blev Cristiano Ronaldo verdens dyreste spiller, da Real Madrid betalte omtrent 700 millioner kroner for portugiseren.