Video : Tipsbladet
Superliga

Strudal: Frank skabte Zornigers succes

Mark Strudal mener, at Thomas Frank var manden, der startede den succes, som Alexander Zorniger har haft i Brøndby IF.

Siden Alexander Zorniger overtog cheftrænerposten i Brøndby IF i sommeren 2016, er det nærmest kun gået én vej for de blå-gule. Opad.

Først vandt Zorniger sølv, og så så det ud til, at Brøndby IF ville vinde mesterskabet i sidste sæson, men det glippede i allersidste sekund, så de blev nummer to endnu et år.

Disse præstationer står dog i stor kontrast til de forgangne år, hvor det var tæt på at ende med nedrykning, men Mark Strudal påpeger, at man skal huske på, at succesen ikke kun startede under Alexander Zorniger.

Det, mener han, gjorde den allerede under Thomas Frank, der netop er blevet udpeget som manager i Brentford, og Strudal påpeger blandt andet, at holdet allerede var uddannet med bolden og derfor var modtagelige over for Zornigers presstil.

- Hans arbejde lagde fundamentet for, at det gik så godt for Zorniger i de første sæsoner med ham. Holdet var trænet rigtig godt, både i strukturen og i organisationen i holdet, men også det rent tekniske og fodboldmæssige, siger Mark Strudal til BT Sporten.

Mark Strudal har været assistent under både Thomas Frank og Alexander Zorniger, og nu fungerer han som cheftræner i Lyngby BK.