Video : Tipsbladet
Superliga

AaB-anfører overvejer fremtiden: Har ikke smidt håndklædet i ringen

Rasmus Würtz føler stadig, han har noget at bidrage med, men AaB-anføreren ved også, at målstregen rykker tættere på.

Det er ikke længe siden, at William Kvist mistede anførerbindet i FC København af den simple årsag, at hans rolle som fast mand i startopstillingen var fortid, og en lignende situation kan være ved at opstå i AaB.

Her bærer Rasmus Würtz stadig anførerbindet, men den 35-årige midtbanespiller har blot været på banen i fire Superliga-kampe i indeværende sæson. Det hører med til historien, at Würtz har været skadet i en længere periode og derfor ikke har kunnet spille, men nu er han klar igen og skal forsøge at spille sig på holdet.

AaB-kaptajnen tror på, at det er muligt, men han ved også, at alle har en udløbsdato.

- Det er mit mål at komme ind på holdet og blive en fast del af startopstillingen igen. Der skal heller ikke gå ret lang tid - ikke mere end en halvsæson - hvor man ikke spiller som anfører, for så er det også på tide, at man kigger efter en anden. Men jeg er ikke nået dertil endnu. Jeg håber og tror stadig på, at jeg kan komme ind og blive en fast del af holdet igen, men det kræver selvfølgelig, at jeg får chancen og griber den, siger Rasmus Würtz til Tipsbladet.

Han er ikke nervøs for, at hans tid som AaB-anfører nærmer sig sin afslutning, men han er også opmærksom på, at der kan komme et tidspunkt, hvor det ikke giver mening at kalde ham for kaptajn i Nordjylland.

- Jeg ved, at det kommer på et tidspunkt, men jeg frygter det ikke på den måde. Jeg har været meget glad for den karriere, jeg har haft indtil videre. Jeg håber ikke, at det er helt slut endnu, for jeg synes stadig, at jeg har noget at bidrage med. 

- Men hvis jeg nu får sådan en skade igen, begynder man at overveje, om man gider blive ved. Det er ikke sjovt at sidde ude, og det bliver ikke lettere at komme tilbage. Jeg vil ikke sige, at jeg frygter det, men man går og forbereder sig selv på, at dagen kommer - uden at det går ud over motivationen i det daglige. 

- Jeg kan mærke, at jeg stadig elsker det, men ryger man ind i en periode, hvor man weekend efter weekend ikke spiller, vil jeg finde på noget andet efter sommerferien. Men lad os nu se, hvordan tingene udvikler sig. Jeg har ikke smidt noget håndklæde i ringen, for jeg føler, at jeg stadig har noget at bidrage med, siger Rasmus Würtz, der har spillet 438 kampe i Danmarks bedste fodboldrække.

Du kan læse hele det store tema om at være anfører i Tipsbladet fredag. Foruden Rasmus Würtzs refleksioner kan du også læse om Ståle Solbakkens overvejelser, da han vragede William Kvist som anfører.