Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vendsyssel FF - SønderjyskE

Kan SønderjyskE bruge den seneste uges uro til noget positivt på banen, når klubben gæster oprykkerne Vendsyssel.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.00
Spillested: Nord Energi Arena, Hjørring
Dommer: Morten Krogh
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vensje #sldk

Holdnyt:
Vendsyssel FF:
Oprykkerklubben har gjort det fint i denne sæson, og senest fik klubben bevist, at der er noget at bygge videre på, da det blev til en sejr på 1-0 over Vejle Boldklub.

Holdet har 15 point efter 14 kampe, og lige nu er både Vejle og Hobro tre point efter Vendsyssel.

Oprykkerne er stadig blandt favoritterne til at ryge ned igen, men klubben har omvendt vist kvalitet og har med tilgangen af islændingen Jon Dagur Thorsteinsson fået en spiller, der kan noget på egen hånd.

Nu gælder så en kamp mod SønderjyskE, hvor det for træner Jens Bertel Askous vedkommende handler om at holde tæt og sikre, at SønderjyskE ikke kommer frem til så mange muligheder, og at der bliver lukket af i forbindelse med dødbolde.

Klubben er til opgøret uden forsvarsspiller Jakob Hjorth, der er ude med en hjernerystelse. Også Allan Høvenhoff og Moses Opondo er ude.

SønderjyskE:
På banen fik SønderjyskE et point, da klubben senest spillede 0-0 hjemme mod OB, men det har ikke været det, der er blevet talt om på det seneste. I stedet har det været en historie i Ekstra Bladet om problemer mellem spillere og træner.

Historien har SønderjyskE forsøgt at skyde ned, og nu vender fokus så til det, der skal ske på banen: Nemlig klubbens forsøg på at få point.

Klubben ligger nummer otte med 17 point - så altså bare et par stykker mere end Vendsyssel - og det er i den henseende et yderst vigtigt opgør for udeholdet.

Et af fokuspunkterne for holdet bliver at få lavet nogle mål - det er indtil videre bare blevet til 18 mål.

Til opgøret er træner Claus Nørgaard formentlig uden flere folk - Nicholas Marfelt og Joao Pereira, men der er tilgengæld godt nyt i forhold til både Rasmus Vinderslev og Anders Egholm, der begge er tilbage i truppen. Ude er også Marcel Rømer med sikkerhed - han er i karantæne - mens Søren Frederiksen også må se opgøret i tv, da han er blevet syg.

Karantæner:
Vendsyssel FF: Ingen
SønderjyskE: Marcel Rømer

Bud på startopstillinger:
Vendsyssel FF (3-5-2): Flø - Kaltoft, Fischer, Henriksen - Juel Andersen, Brandao, Wohlgemuth, Knudsen, Thorsteinsson - Jensen, Ogude

SønderjyskE (4-4-1-1): Mielitz - Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Poulsen - Bah, Jonsson, Zimling, Jakobsen - Absalonsen - Lieder

Profilen:
Superligaens yngste startende keeper er også en af de mest spændende. Målmand Nicolai Flø har haft et godt efterår for oprykkerne, og det er tydeligt, at han skal levere, hvis Vendsyssel skal have point. Det har han gjort godt indtil videre.

Vidste du, at..:
SønderjyskE har spillet tre af de seneste fem Superliga-kampe uafgjort. To af dem uden at der er blevet scoret.

Dom:
Det tegner til at blive en tæt kamp - specielt i det nordjyske, og så er spørgsmålet, hvem der får sat sig på kampen. Umiddelbart bør det ikke blive en højtscorende kamp, så det handler om at få første mål. Hvis der kommer et første mål.

SønderjyskE har som tidligere nævnt spillet to af de seneste fem kampe uafgjort 0-0, omvendt har der været scoret i alle Vendsyssels kampe indtil videre, hvilket trods alt er et tegn på, at der kan komme scoringer.

Vi tror, det kan ender med en smal et-måls-sejr til et af de to hold, og vi tror, det bliver rutinen i form af SønderjyskE, der får målet, sejren og de tre point.

1-0 til Claus Nørgaards mandskab.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: