Tidligere OB-profil i Sverige: Nu har vi fået sølvet; så må vi gå efter guldet
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Skandinavien

Tidligere OB-profil i Sverige: Nu har vi fået sølvet; så må vi gå efter guldet

Kasper Larsen glæder sig til europæisk fodbold og forhåbentlig endnu en stor sæson for IFK Norrköping i 2019. Spiller han alle kampene, vinder hans hold mesterskabet, siger statistikken.

Kasper Larsen slår en stor latter op og roder sig lidt i det blonde hår, der stadig er vådt efter det bad, han lige har været i. Det kunne han nok ellers godt have sparet sig, for han kom ikke i kamp, da IFK Norrköping søndag aften sikrede sig sølvmedaljer i Allsvenskan med en 0-1-sejr over BK Häcken uden sin danske stopper.

Holdet har i det hele taget vundet rigtig meget, siden den tidligere OB-stopper kom til klubben i sommer. Faktisk har Norrköping endnu ikke tabt, siden Larsen skrev under på kontrakten 3. august, hverken med eller uden ham.

Det er 15 kampe siden, og særligt i de otte, hvor Larsen har været på banen, har IFK Norrköping været stærke. 2,5 point har holdet hentet, hvilket ville have været nok til at veksle sølv til guld, hvis gennemsnittet havde gjaldt for hele sæsonen. Så nøglen havde været at hente Kasper Larsen noget før?

- Ja, det er en meget god statistik! Der er lidt argumentation til træneren der, griner den danske søndagsbænkevarmer.

- Det er jo altid nemmere at komme ind på et hold, der fungerer. Jeg har ikke tabt endnu, og holdet har kun tabt tre kampe i hele sæsonen, så det er også ret imponerende. Nogle-og-60 point får vi, og normalt kunne det måske være nok til at vinde, men ikke i år.

Nej, de 65 point var to færre end AIK, der altså løb med klubbens første mesterskab siden 2009, men det ville have været nok i tre af de seneste seks sæsoner. Mindre kunne dog trods alt også gøre det for Kasper Larsen og IFK Norrköping.

- Chancen var der, det er fodbold, men vi er stadig rigtig tilfredse med andenpladsen. Det var en god placering for os i den her sæson, siger midtstopperen, der kan se frem til et gensyn med europæisk fodbold i 2019.

- I Groningen var vi i gruppespillet, da jeg kom, og det er nogle fede kampe. Man kommer til at møde nogle andre modstandere, og det er jo fedt. Det var først og fremmest det, vi gik efter: at komme til at spille i Europa. Og at vi så blev nummer to, det er selvfølgelig bare en bonus. Så det er en fin følelse og fedt at gå ind til næste sæson, velvidende at man skal ud og spille nogle store kampe, siger Kasper Larsen.

Du ser frem til at gå en stor sæson i møde?

- Det håber vi. Nu har vi fået sølvet; så må vi gå efter guldet næste år.

Først venter dog en lang ferie. Allsvenskan begynder ikke før til marts eller april.