1. division

Viborg cementerede førstepladsen i Helsingør

Viborg FF cementerede mandag aften førstepladsen i NordicBet Ligaen, da de i silende regnvejr besejrede FC Helsingør med 1-3.

Det var to hold med vidt forskellige udgangspunkter, der tørnede sammen i mandagens kamp i den næstbedste række. Det var rækkens førerhold, Viborg, der var på besøg hos rækkens bundprop, Helsingør.

Viborg kom foran allerede efter tre minutters spil, da Christian Sivebæk bragte gæsterne i front. Den tidligere FC Midtjylland- og Vejle-spiller blev fundet i nordsjællændernes felt, og Sivebæk bragte køligt Viborgenserne i front.

Et kvarter senere blev det også 0-2 til Viborg. Et hjørnespark fra Viborg endte efter et par omveje for fødderne af Andreas Albers, der ved bagerste stolpe viste målnæse og fordoblede Viborg-føringen.

Helsingør skulle derfor ud og jagte efter pausen og allerede efter 15 sekunders spil af anden halvleg, var de tæt på.

Den brasilianske angriber Douglas var tæt på at udligne, da han fik rundet Ingvar Jónsson i Viborg-målet, men Jacob Bonde fik afvist brasilianerens afslutning på stregen.

Fem minutter efter udbyggede Viborg føringen. Christian Sivebæk slog et skarpt indlæg til bagerste stolpe, hvor Andreas Albers steg til vejrs og fordoblede sin måltotal, da han headede 0-3 målet i nettet.

20 minutter før tid fik Helsingør reduceret. Et hjørnespark blev bokset op i luften af Viborg-keeper, Jónsson, men den røg lige over i panden på Daniel Jørgensen, der kunne sætte 1-3 målet i kassen.

Der blev ikke scoret mere i opgøret, og derfor ligger Viborg FF nu klart i spidsen af Nordic Bet Ligaen, hvor de med 32 point har fem point ned til nærmeste forfølger. Helsingør ligger sidst med 16 point.