Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland: Ingen af vores spillere vil til FC København

FC Midtjylland har flyttet sig de senere år, og de danske mestre kæmper i toppen af Superligaen om det danske mesterskab med FC København.

Når FC København og FC Midtjylland søndag mødes i Superligaen, bliver det en kamp med meget på spil. Tre point som det primære, men det også en styrkeprøve for de to mandskaber, der i foråret skal udkæmpe et guldslag i toppen af dansk fodbolds bedste række.

Som forsvarende mestre går FC Midtjylland ind til opgøret med sejre i de fem seneste kampe mod FCK.

Og set fra administrerende direktør Claus Steinleins stol er der ikke længere den store forskel på de to klubber. Godt nok har FC København en større økonomi, men spillemæssigt er FCM helt på bølgelængde.

- Der er ikke nogen spillere fra FC Midtjylland, der vil til FCK i dag. Men rent økonomisk har de råd til det, hvis de ville. Det er bare et spørgsmål om vilje. Som udgangspunkt vil vi ikke sælge vores profiler til andre Superliga-klubber. De skal til udlandet, og det er den vej, de skal gå. Andet ville være unaturligt. Men selvfølgelig… Da FCK spurgte på Martin Pusic, der ikke var stamspiller hos os, var vi klar. Men profiler på vores hold skal til udlandet - og det er kun udlandet, der har råd til dem, siger Claus Steinlein til BT.

For få år tilbage var Erik Sviatchenko på vej til FC København, men det blev ikke til noget, da Matthew Benham købte FC Midtjylland - siden har det kun været Martin Pusic, der er skiftet mellem de to klubber.

Claus Steinlein fortæller samtidig i interviewet med BT, at der er en langt større respekt omkring FC Midtjylland, end der var for 10 år siden. Klubbens arbejde og resultater har betydet, at FC København nu forholder sig til FC Midtjylland i toppen af Superligaen, og det tager den administrerende direktør som et skulderklap.

To gange i de seneste fire sæsoner har FC Midtjylland vundet det danske mesterskab, og klubben er med cheftræner Kenneth Andersen i spidsen nu på jagt mod det tredje mesterskab.