Video : Tipsbladet
Superliga

Thygesen om Wieghorst: Trænermæssigt er navnet større end meritterne

Den tidligere Superliga-spiller mener, at Morten Wieghorst er i spil til trænerjobs i Superligaen, men det bliver i mindre klubber.

Han fik næsten to år i spidsen for AaB, men det blev ikke den ønskede succes for den nordjyske klub, der mandag valgte at sige farvel til Morten Wieghorst og i stedet lade assistent Jacob Friis stå for førsteholdet, til man har fundet en permanent afløser.

Mens Morten Wieghorst faktisk havde haft pæn succes med at få sat en struktur defensivt, var der offensivt ikke meget inspirerende fodbold, selv om AaB faktisk har hentet store navne ind på det seneste - blandt andre Kasper Kusk og Lucas Andersen. Det blev ganske enkelt ikke forløst i offensiven.

Mens AaB har sat jagten ind efter en ny træner, sunder Morten Wieghorst sig formentlig, efter han fik beskeden om fyringen i morges.

På den lange bane mener tidligere Superliga-spiller og nuværende kommentator på TV3 Sport Jesper Thygesen dog ikke, at Morten Wieghorst skal frygte for ikke at kunne få et job. Det afgørende er dog, om Morten Wieghorst vil kunne acceptere et "mindre" cheftrænerjob, efter han har været i spidsen for AaB, AGF og FC Nordsjælland.

- Jeg kan sagtens se ham være aktuel til trænerjob, hvor han vil få mere arbejdsro til at udvikle et hold, end man har i klubber som AGF og AaB.

- Spørgsmålet er, om han ser sig selv som en træner i en klub som SønderjyskE og ned efter, hvis man måler på prestige. Rent trænermæssigt er hans navn større end meritterne, og det er selvforståelsen måske også, siger Jesper Thygesen til Ritzau.

Morten Wieghorst fik 66 Superliga-kampe som cheftræner for AaB - det gav i alt 79 point.