Video : Tipsbladet
Landshold

William Kvist om ny rolle: På en måde er jeg modstykke til Peter Møller

Den tidligere landsholdsspiller William Kvist er blevet ansat som konsulent i Spillerforeningen, hvor han blandt andet skal arbejde tæt med fodbolddirektør i DBU Peter Møller. Vi har taget en snak med FCK-spilleren om den nye rolle.

Han er stadig på kontrakt i FC København, men den tidligere landsholdsspiller William Kvist har også gang i meget andet ved siden af sin egen karriere.

FC Københavns tidligere anfører, 33 år, blev tirsdag ansat i Spillerforeningen som konsulent for Herrelandsholdet. En nyoprettet stilling, hvor Kvist skal være med til at sikre, at kommunikationen med DBU kører på skinner.

Ansættelsen kommer i kølvandet på den seneste landsholdskonflikt, der så et lavpunkt, da vikarlandsholdet spillede testkampen mod Slovakiet. Det endte dog med, at parterne fandt en løsning efterfølgende, og siden har de lavet en langvarig løsning.

Tipsbladet.dk har taget en lille snak med William Kvist om den nye rolle. 

Hvad er det for en rolle, du får i Spillerforeningen?

- Spillerne på landsholdet vil gerne styrke organisationen, og derfor har Spillerforeningen ansat mig som konsulent i en helt ny job-funktion. Titlen er ikke så vigtig, så kald mig bare en "spillernes mand". Man kan måske godt sige, at jeg på en måde er modstykke til Peter Møller. Vi har ikke de samme arbejdsopgaver, men jeg er fra spillernes og Spillerforeningens side tænkt ind i en funktion, der minder om den, Peter har for DBU. Vi skal begge styrke dialogen og sørge for sammenhængskraft, tillid og respekt i samarbejdet mellem DBU og landsholdet.

- Jeg kommer først og fremmest til at stå for kommunikation og samarbejde mellem DBU og spillerne. Mit hovedfokus vil være at drifte de sportslige og kommercielle områder, og jeg glæder mig til arbejde med den gode aftale, som DBU og Spillerforeningen lige har indgået.

- Jeg bliver ansat som konsulent i Spillerforeningen og som et led i udbygning af organisationen, så spillerne i endnu større grad kan koncentrere sig om at spille fodbold. Meningen er, at mens de leverer inde på banen, så skal de føle tryghed i, at samarbejdet uden for banen fungerer optimalt, og at vi også vinder kommercielle og økonomiske sejre sammen med DBU.

For dig personligt - hvad betyder det at få sådan et job?

- Personligt er jeg glad for og stolt af, at spillerne vil bruge mig i en rolle, hvor jeg kan overføre mine værdier fra banen - som sammenhængskraft, tillid, respekt og at tage ansvar - til arbejdet udenfor banen. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med de spillere, som jeg har haft så mange gode oplevelser sammen med inde på banen. Det er naturligvis en stor fordel, at jeg kender livet på landsholdet indefra, og jeg vil nyde, at jeg dermed i min nye rolle fortsat kan kæmpe og arbejde for landsholdet og for dansk fodbold.

- Vi spillere ved bedst af alle fra vore egne karrierer, at dansk fodbold er én stor helhed - fra den mindste spiller til det største hold, landsholdet. Den sammenhængskraft betyder meget for mig som person - og betyder generelt rigtigt meget for spillerne. Landsholdet skal buldre derudad og hjælpe bredden til at blomstre. Det hele hænger jo sammen.

Hvorfor er det vigtigt at have en mand i denne stilling?

- Det er nødvendigt, fordi spillerne og Spillerforeningen virkelig ønsker at fremme det gode samarbejde med DBU og gerne vil tage det ekstra skridt med ansættelsen. Jeg - og spillerne - tror på, at det her kun kan styrke landsholdet og dermed dansk fodbold generelt. I den nye aftale er der eksempelvis endnu bedre muligheder på det kommercielle område for alle parter, og spillerne på landsholdet har altid været stolte af at stille op for helheden i dansk fodbold - for eksempel ved arrangementer og for DBUs sponsorer. Det gør spillerne i endnu højere grad fremover, og den del skal jeg også hjælpe med at udvikle og få til at fungere godt.

Hvordan er din rolle i forhold til Mads Ølands rolle?

- Vi har forskellige roller, og jeg glæder mig til at samarbejde med Mads - som vi gjorde under forhandlingerne med den nye aftale.  Min kommende rolle er en opgradering og en udvidelse af organisationen - en helt ny job-funktion.