Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Randers FC - Vejle Boldklub

Vejle vil væk fra bunden, mens Randers øjner en overvintring i top seks. Lørdag mødes de to på BioNutria Park i Randers.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: BioNutria Park Randers
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcvb #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Der er sket meget med Randers FC siden sidste sæson. Cheftræner Thomas Thomasberg har fået kronjyderne til at præstere over en lang periode, og Randers-holdet kan derfor meget vel i sidste spillerunde snige sig med blandt ligaens bedste seks inden vinterpausen.

Randers FC er måske gået lidt under radaren i det tætte midterfelt, men faktum er bare, at kronjyderne har gjort livet svært for rigtig mange hold i denne sæson. De seks nederlag i denne sæson har alle været til hold, der sluttede i top seks i sidste sæson, men mod de mandskaber, som Randers gerne vil sammenligne sig med, har "hestene" gået ubesejret igennem.

Senest blev det til en 1-0-sejr over Vendssyssel, og nu venter Vejle Boldklub så på hjemmebane i en kamp, hvor Randers altså må regnes som favoritter. Joel Allansson og Jannik Skov Hansen sad ude i sidste weekend, og det gør de også mod Vejle. Det samme gør Erik Marxen, som blev skadet mod Vendsyssel.

Omvendt er både Mikkel Kallesøe og Tobias Damsgaard blevet klar til at indgå i kamptruppen.

Vejle Boldklub:
Oprykkerne fra Vejle er efter en flot sæsonstart blevet en smule isoleret i bunden sammen med Vendsyssel og Hobro. Det er stadig meget tæt i Superligaen, men der er et hul på fem point op til AGF på 11. pladsen, og hvis Vejle skal slutte året 2018 positivt af, vil en udesejr over Randers FC være en glimrende måde at gøre netop det på.

I de seneste to kampe har Vejle været foran, men tabt snævert til både AGF og Brøndby, og det betyder altså, at det kun er blevet til én sejr i de seneste 9 kampe. Det taler heller ikke til Vejles fordel, at ingen af oprykkernes sejre i denne sæson er kommet på udebane. 

Cheftræner Adolfo Sormani sidder i karantæne for sidste gang, mens Kerim Memija, Pavol Bajza, Mads Lauritsen, Lucas From, Gustaf Nilsson, Imed Louati og Wang Zhenao er ukampdygtige. Allan Sousa er ligeledes ude af kampen med karantæne.

Karantæne:
Randers FC: Ingen
Vejle Boldklub: Allan Sousa

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Bager, Enghardt, Conboy - Aaquist, Poulsen, Rømer, Lobjanidze - Stokke, Egho

Vejle Boldklub (4-4-1-1): Hagelskjær - Mølgaard, R. Lauritsen, Greve, Davidsen - Yurchenko, Ramadani, Schoop, Mucolli - Hallberg, Jakobsen 

Profilen:
Senest de to hold mødte hinanden blev det 1-1 i en kamp, hvor Allan Sousa og Benjamin Stokke begge kom på tavlen. Saba Lobjanidze kunne da meget vel også have scoret og havde flere gode muligheder for at sikre kronjyderne sejren. Spørgsmålet er nu, om kantspilleren får sin hævn i det, der meget vel kan gå hen og blive georgierens sidste kamp i Randers-trøjen.

Vidste du, at..:
I denne sæson har Vejle Boldklub endnu ikke vundet på udebane, og det har udvidet en kedelig stime på fremmed græs for traditionsklubben. Seneste udesejr i landets bedste række ligger nemlig helt tilbage i juli 2008 mod Esbjerg, og i 25 Superligakampe i træk har Vejle Boldklub derfor gået fra en kamp på udebane uden sejr. 

Dom:
Randers FC må regnes som favoritter lørdag eftermiddag, når Vejle kommer på besøg i Kronjylland. Hjemmeholdets seneste to sejre har lydt på 1-0 over Hobro og Vendsyssel, og et frisk bud vil derfor være, at det ender på samme måde mod det sidste af de tre bundhold. Hvorvidt det rækker til en plads i top seks, må de øvrige resultater afgøre.

1-0 til Randers FC er buddet herfra. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: