Video : Tipsbladet
Superliga

Årets Målmand i Danmark: Grytebust genvinder Det Gyldne Bur

OB's Sten Grytebust er igen i 2018 Årets Målmand i Danmark med 49 af 75 mulige point i Tipsbladets kåring ”Det Gyldne Bur”, hvor de 26 målmænd i Superligaen og 1. division har stemt.

Mens OB kæmper for at vende tilbage til bedste halvdel af rækken efter adskillige år i Superligaens ingenmandsland, holder fynboernes målmand Sten Grytebust sig på toppen.

Således kan Tipsbladet fredag præsentere den norske keeper som vinder af ”Det Gyldne Bur”, Tipsbladets traditionsrige målmandskåring, hvor de 26 førstemålmænd i Superligaen og 1. division hver har peget på deres tre bedste målmænd i dansk klubfodbold i kalenderåret 2018.

11 forskellige målmænd fik point i afstemningen, og for andet år i træk blev det Sten Grytebust, der fik flest stemmer af kollegerne i de to bedste rækker.

- Den betyder vældigt, vældigt meget. Jeg synes virkelig, det er stort. Det er de andre målmænd, de som har styr på det, som har stemt på mig, så det er klart, at jeg sætter det meget højt, siger Sten Grytebust om den prestigefyldte pris, som Tipsbladet har uddelt siden 1984.

Nordmanden vinder afstemningen med 49 af 75 mulige point, mens FC Midtjyllands Jesper Hansen bliver nummer to med 37 point, og AaB's Jacob Rinne treer med 25 point.

- Han er en komplet målmand, og han er utroligt reaktionsstærk. Han fylder godt i målet trods sin størrelse. Han passer godt til den måde, hans hold spiller på, og han redder mange point, lyder skudsmålet fra FC Københavns Jesse Joronen, der er én af ni målmænd, der gav Grytebust toppoint.

Tipsbladet har kåret Årets Målmand i Danmark siden 1984, hvor KB's Ole Qvist var den første modtager af Det Gyldne Bur. Siden da har 21 andre målmænd opnået hæderen, blandt andet OB-målmand Lars Høgh med fem titler og Brøndbys Peter Schmeichel med tre. Den tidligere FC København-målmand Robin Olsen var den seneste vinder af Det Gyldne Bur før kåringerne af Sten Grytebust i 2017 og altså nu igen i 2018.

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med et stort interview med Årets Målmand Sten Grytebust og fokus på næste torsdags topbrag i Premier League mellem Manchester City og Liverpool.

Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:
- Trøjer, handsker, programmer – historien om samlermanien i fodbold
- City, Liverpool og Leroy Sanés mystiske 2018
- Kavalkade: De store og små øjeblikke i 2018
- Mini-optakt: Rangers-Celtic
- Carlsens Corner
- Spiltips
- Resultater