Video : Tipsbladet
Champions League

Pep om Diaz-salg: Vil ikke have spillere, der ikke vil blive her

Pep Guardiola vil ikke holde på spillere, der ikke vil blive i Manchester City, og mener ikke, at klubben gør noget galt i deres behandling af unge spillere. Det fortæller han efter salget af 19-årige Brahim Diaz.

Real Madrid bekræftede forleden, at de har hentet 19-årige Brahim Diaz i Manchester City på en kontrakt, der løber til 2025.

Diaz’ kontrakt stod ellers til at udløbe til sommer, hvor Real Madrid kunne hente midtbanespilleren gratis. Men Manchester Citys træner, Pep Guardiola, ser dog ingen grund til at holde på spillere, der ikke vil blive i den engelske klub og er derfor ikke skuffet over sige farvel til Diaz et halvt år før tid.

- Forhåbentlig vil andre spillere ikke væk. Men jeg vil ikke have spillere, der ikke vil blive her, være hos os og forsøge at opnå det, vi vil opnå. Hvis spillerne ønsker at blive, er døren altid åben for dem, fortæller Guardiola ifølge BBC.

- Unge spillere har brug for tid
Diaz er det andet stortalent, der forlader Manchester City i en ung alder i de senere år, efter at stortalentet Jadon Sancho som 17-årig tog til Borussia Dortmund i 2017. Men Guardiola mener ikke, at City gør noget galt med deres unge spillere.

- Vi gjorde det samme med Brahim, som vi gjorde med Phil Foden og Jadon. De er vigtige spillere, men den eneste, der besluttede at blive, var Phil. Spillere vinder muligheder på banen. Se på alle de store klubber i Europa og se på, hvor mange unge spillere der er i deres første hold.

- Unge spillere har brug for tid - for eksempel blev David Silva udlejet til store klubber for at blive det, han er nu. Nogle spillere har tålmodighed, andre har ikke. Spillerne, deres familie og deres agent bestemmer, hvad der er bedst for dem, lyder det fra Manchester City-træneren.

I sine næsten fem år i Manchester City nåede Brahim Diaz blot 15 kampe for førsteholdet.