Video : Tipsbladet
Ligue 1

PSG får bøde på 750.000 kroner for racediskrimination

Paris Saint Germain er blevet fundet skyldig i at være diskriminerende i forhold til de spillere, som skal ind på klubbens akademi.

Den franske storklub Paris Saint Germain er blevet idømt en bøde på 750.000 kroner som følge af deres metoder i rekruteringen af spillere til klubbens akademi. Det har det franske liga-forening LFP offentliggjort.

Sagen blev afsløret i et tv-program med navnet 'Envoye Special', som var en del af det omfattende Football Leaks, som danske Politiken er en del af.

Her blev det eksempelvis afsløret, at PSG's talentspejdere også skulle fastslå spillerens etniske baggrund med i skema med talenternes oprindelse. Her var svarmulighederne ’nordafrikansk’, ’vestindisk’, ’sort, Afrika’ og ’fransk’, som er blevet tolket racistisk.

Hovedstadsklubben selv lavede siden deres egen undersøgelse, som ikke viste nogen form for diskrimination. Den undersøgelse blev sidenhen lukket, og LFP har efterfølgende fundet frem til at give klubben bøden på 750.000.

Her er der naturligvis tale om en meget lille straf for klubben, der arbejder med et milliardbudget, og derfor må pengene føles som hvis et sandkorn blev væk i Sahara.

Foruden klubben selv har den tidligere direktør for PSG's træningscenter, Bertrand Reuzeau, fået en personlig bøde på 75.000 kroner, mens talentspejderne Marc Westerloppe og Pierre Reynaud har fået en bøde hver på 37.000 kroner.