Video : Tipsbladet
Superliga

Gilberto Macena på kontraktjagt: Danmark er førsteprioriteten

AC Horsens-legenden Gilberto Macena er kontraktfri og håber at lande en aftale i Danmark. Han er dog også åben for Brasilien eller Asien, bare det ikke blive en lille klub i femtebedste række et sted.

- Når jeg kommer til Danmark, føler jeg det som mit hjem. Det er koldt lige nu, men det er dejligt at være her igen. Når man kommer til et nyt sted, skal man vænne sig til det, men det her er meget velkendt.

Det er syv år, siden Gilberto Macena forlod AC Horsens og Superligaen, men han taler stadig dansk, læser bøger på dansk og savner sit andet hjemland. Derfor var det et glædeligt gensyn, da han i forgårs landede i Kastrup og tog toget til Hobro.

Her træner han med i den lokale Superliga-klub. Der er dog ikke tale om en prøvetræning, og som udgangspunkt er det ikke meningen, at Macena skal have en kontrakt i Himmerland. Først og fremmest handler det om at holde formen ved lige.

- Jeg skal måske træne med i ti dage-to uger maks. Det gælder om at få lidt mere form og spille nogle kampe igen. Det bliver også godt for mig at holde mig i gang. Mit sidste år har været meget hårdt, og jeg har kun spillet tre kampe i 2018, siger Macena til tipsbladet.dk.

Den tidligere Horsens-angriber var med, da Hobro i går spillede reserveholdskamp mod Randers FC, og han scorede endda til resultatet, 2-2. Det var han glad for, selv om han godt kunne mærke, at han har siddet ude med en alvorlig knæskade i lang tid.

- Jeg har trænet med hold siden oktober 2018, men i Thailand er der ingen kampe for reserverne, så jeg har ikke spillet kampe. Det mærker man, og jeg var også helt død efter 60 minutter. Så måtte jeg kæmpe mig igennem det sidste, griner Gilberto Macena, der nåede at komme på måltavlen, fem minutter før kræfterne forsvandt.

- Bolden kom lige hen til mig, og så sparkede jeg første gang med venstre ben. Det var godt at score igen, dejligt at mærke den følelse. Det er længe siden.

Hvornår har du sidst scoret?

- Uha, det er længe siden. Jeg scorede ikke i de tre kampe i 2018, og så var der 0-1-nederlaget til Shanghai SIPG; det var den kamp, jeg blev skadet i. Så vi skal helt tilbage til 2017 faktisk, siger Macena.

Som han fortalte tipsbladet.dk i efteråret, forsøgte han allerede i sommer at komme tilbage til AC Horsens, hvor han med 87 mål er historiens mest scorende, men blev skuffet ovar klubbens svar. Eller mangel på samme.

Macena har dog ikke droppet tanken om at vende tilbage til dansk fodbold.

- Jeg er næsten åben for alt, men der er nogle steder jeg helst vil spille. Danmark for eksempel. Brasilien kunne det også være, men bare fordi jeg har været skadet og er 34 år, gider jeg ikke spille på lille hold i 5. division. Jeg synes stadig, jeg har niveau og kan præstere på topniveau; det er jeg 100 procent sikker på. Det kan også være Asien, hvis der dukker noget op.

Selv om han har Danmark som sin topprioritet, har Macena ikke talt med andre klubber end Hobro, hvor han som udgangspunkt bare træner med.

- Nej, jeg tog til Brasilien, efter jeg var færdig i Thailand, og så har jeg været der med min familie indtil nu.

Eftersom Gilberto Macenas kontrakt med thailandske Chiangrai United udløb ved nytår, kan han frit skifte klub, selv om vi er uden for transfervinduet.