• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Gilberto Macena med udløb: Vil gerne til Danmark, men er skuffet over Horsens

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I august forsøgte klublegenden Gilberto Macena at komme tilbage til AC Horsens, men blev skuffet over, at klubben ikke gav ham noget svar. Han er stadig åben for Superligaen, når hans kontrakt udløber om en måned.

Af Anders Dehn

Beskeden kunne ikke have været meget mere klar fra Gilberto Macena for et år siden:

- Når jeg er færdig i Chiangrai i Thailand, kommer jeg tilbage til AC Horsens, sagde han til Horsens Folkeblad.

Læs også: Gilberto Macena: Flytter til Horsens, når jeg stopper i Thailand

Om en måned stopper han så i sin thailandske klub, men det er langt fra givet, at alle tiders mest scorende Horsens-spiller vender tilbage til sin hjerteklub. For da han tilbød sig selv til Den Gule Fare i sommer, fik han ikke den behandling, han syntes, han havde fortjent.

Macena genoptrænede efter en langvarig skade, og han var ikke blevet registreret blandt de spilleberettigede spillere i Chiangrai, så han havde en aftale med klubben om, at han frit kunne skifte, hvis nogle ville have ham. Det meldte Horsens bare aldrig tilbage, om den ville.

Læs også: Horsens-boss: Gilberto Macena ikke et tema

- Jeg forsøgte faktisk at komme til Horsens i sidste transfervindue, men jeg blev faktisk lidt skuffet over det (manglende svar, red.) på grund af den spiller, jeg har været for klubben i mange år. Det var ikke noget med, at jeg kun tænkte på penge og ville tilbage, fordi jeg var skadet. Jeg var klar til at spille fra oktober og tilbød mig selv til at spille for Horsens. Og de gav ingen tilbagemeldinger, fortæller Gilberto Macena til tipsbladet.dk.

- Jeg har det ikke længere sådan, at jeg så gerne vil tilbage (som han ville i fjor, red.), når de har behandlet mig sådan. Jeg vil også gerne til en klub, hvor de vil have mig, og hvor jeg føler, at de er interesseret i det, jeg har. Jeg kan stadig spille god fodbold, selv om jeg har været gennem en svær skade. Horsens er min hjerteklub, men lige nu er det ikke lige som før alt det, der skete sidste transfervindue.

Da Macena trænede med i Horsens i november 2017, kaldte manager Bo Henriksen ham den næststørste legende i klubben efter kamprekordholder Søren Jochumsen, men umiddelbart rimer brasilianerens 174 centimeter ikke på AC Horsens' taktiske oplæg anno 2018. Så måske giver det god mening, hvis Henriksen ikke kunne bruge ham i sommer.

Det er da også fair nok, mener Macena, men så ville han gerne have haft det at vide.

- Jeg spillede i klubben i omkring seks sæsoner, og jeg har været en af de største profiler, Horsens har haft. Igennem mine år i Asien har jeg altid fået beskeder fra fans om at komme tilbage til Horsens. Det er selvfølgelig dejligt, men jeg blev faktisk meget skuffet. At de ikke svarede tilbage var faktisk værre, end hvis de sagde: "Gil, vi regner ikke med dig nu, men det kan være, du kan komme tilbage om et eller to år. Du passer ikke til vores spil lige nu."

34-årige Gilberto Macena er fortsat i Thailand, hvor han ifølge eget udsagn har fået et par henvendelser fra andre klubber, men han venter en stund med at træffe en beslutning. Han er dog fortsat åben for et comeback til dansk fodbold og har ikke lukket døren for AC Horsens trods skuffelsen i august.

- At være i Danmark er ligesom, hvis jeg kommer tilbage hjem (til Brasilien, red). Det er et sted, jeg gerne vil spille igen. Nu er jeg 34 og har været gennem en svær skade, og mange klubber tænker måske anderledes, men jeg ved, at jeg har niveauet og er fit igen. Hvis der kommer en klub fra Danmark og er interesseret i mig, vil jeg selvfølgelig se på det, og jeg vil også gerne tilbage til Danmark, siger manden med de 87 mål i den gule trøje.

Han har kun spillet tre kampe i år på grund af sin skade, og også 2017 fik han ødelagt på samme konto. Så har han overhovedet stadig niveau til Superligaen?

- Om jeg har niveau til Superligaen, er jeg 100 procent sikker på. Jeg vil hellere vente, til jeg er på banen, før jeg kan sige, om jeg kan gentage den succes, jeg havde sidst. Men jeg vil ikke skuffe nogle, der satser på mig. Det er jeg 100 procent sikker på, siger han.

Du er 34 år, du har haft et par hårde skader, og du har kontraktudløb. For nogle vil det være et oplagt tidspunkt at stoppe karrieren. Har du tænkt på det?

- Jeg har slet ikke tænkt på at stoppe med fodbold. Det kan være, jeg fortsætter i Danmark eller her i Thailand eller i Brasilien. Jeg har faktisk tænkt, at jeg ikke stopper, før jeg er 38. Så jeg prøver at holde mit niveau. Jeg passer på mig selv og er professionel, siger Gilberto Macena.

For et år siden gav han udtryk for, at han gerne ville stoppe karrieren i Horsens, hvor han håbede at runde 100 mål for klubben. Og selv hvis han ikke ender der i denne omgang, kan han nå det endnu.

- Jeg har godt tid. Jeg har jo fire år tilbage, slutter han med et grin.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.