Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF

Der er både en tredjeplads og tilværelsen i top 6 på spil, når Brøndby IF gæster Esbjerg fB og søger hævn for hjemmebanenederlaget tidligere på sæsonen.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Anders Poulsen
På TV: 3+
Hashtag: #efbbif #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Alt håb er bestemt ikke ude for Esbjerg endnu. Holdet ligger trods alt stadig i top 6 og kan selv afgøre, om det skal forblive der resten af grundspillet. Men der er alligevel mindst to årsager til bekymring:

Holdet er inde i en dårlig stime, som strækker sig længere tilbage end bare forårspremieren mod AGF, som det tabte 2-0. EfB har kun vundet én af de seneste syv kampe, og dermed begynder den gode periode midt i efteråret at ligne undtagelsen snarere end reglen. Et spørgsmål om form snarere end et udtryk for holdets egentlige styrke.

Den anden ting, cheftræner John Lammers må bekymre sig over, hænger sammen med den første og er med til at forklare den. Det stærke forsvar, der var lagde bunden for Esbjergs gode periode i efteråret, er begyndt at lukke mange mål ind igen. Helt præcist 14 i de 7 føromtalte kampe.

Tre spillere sad ude med skader mod AGF: Kristian Riis, Adnane Tighadouini og Emmanuel Oti Essigba. Riis er helt sikkert stadig ude, mens prognosen i sidste uge lød på otte-ti dage for Tighadouini. Holder den stik, er han heller ikke med mod Brøndby. Til gengæld bør Oti være i spil; han fik et kvarter for reserverne i mandags.

Rodolph Austin risikerer desuden karantæne, da formanden for Fodboldens Disciplinærinstans har bekræftet, at de vil se på den situation fra AGF-kampen, hvor Austin ramte Jakob Ankersen med en albue.

Brøndby IF:
Man kunne på Brøndbys vegne godt have frygtet, at holdet ville mangle Spielmacheren Hany Mukhtar og topscorer Kamil Wilczek, men mod FC Nordsjælland var det ikke angrebet, der var noget i vejen med. Det scorede tre mål, og nyindkøbte Simon Hedlund lagde op til dem alle. Forsvaret derimod…

Brøndby skulle måske være glade for, at FCN kun scorede tre gange, for de hurtige og vævre spillere i Farum havde muligheder til at lave endnu flere mål. Derfor må presspillet og samarbejdet i bagkæden være to kardinalpunkter i Alexander Zornigers træning i denne uge.

Selv om forsvaret snarere end angrebet var problemet i forårspremieren, skal det ikke lyde sådan, at Brøndby ikke godt kunne bruge Wilczek, for selvfølgelig kunne de det. De må dog affinde sig med, at han mod Esbjerg sidder ude med sin sidste karantænedag.

Hany Mukhtar og Kasper Fisker sad også begge over mod FC Nordsjælland med det, klubben kaldte ”mindre skader”. Mukhtar er med igen til Esbjerg-kampen, mens Fisker igen må sidde over. Det samme må Joel Kabongo.

Kevin Mensah er også tilbage i truppen for første gang i denne sæson.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
Brøndby IF: Kamil Wilczek

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – Kristensen, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko, Holse – Petre

Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe – Gammelby, Arajuuri, Röcker, Jung – Vigen, Radosevic, Kaiser – Halimi – Hedlund, Uhre

Profilen:
Når nu Brøndbys to stærkeste offensive kort har døjet med skader, må andre træde til. Simon Hedlund viste mod FC Nordsjælland, at han kan levere varen fra dag ét. Han tiltvang sig to straffespark, som Brøndby scorede på, og lagde direkte op til en scoring, og han ligner – bedømt på én kamp ganske vist – et spændende bekendtskab. Han har også farten til at løbe fra Esbjergs tungbenede forsvar.

Vidste du, at..:
Da Mads Larsen kom på banen på Brøndby Stadion i august, blev han Esbjergs yngste Superliga-debutant i historien. Han var i forvejen klubbens yngste debutant overhovedet, hvilket han blev i en 1. divisionskamp i sidste sæson.

Dom:
Begge hold har deres at slås med, og det store spørgsmål er, om Esbjerg tamme offensiv kan true Brøndbys gavmilde defensiv. Er svaret nej, bliver det en lang aften for gæsterne.

Til gengæld tror vi, at Brøndbys offensiv godt kan udfordre Esbjergs forsvar, og at det er nok til at vinde 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: